Sliedrecht knokt zich naar overwinning

WAARDENBURG/SLIEDRECHT – Het zijn altijd zware wedstrijden voor Sliedrecht tegen W.N.C., vooral de uitwedstrijden en dat was zaterdag 9 oktober 2021 niet anders. Geen sprankelend voetbal, integendeel, want er mankeerde nog wel het één en ander aan het spel van Sliedrecht. Veel slordigheden en geen nauwkeurige eindpass, maar de inzet vergoedde veel. Met een 2-3 overwinning op zak kon Sliedrecht huiswaarts keren.

Marciano Simonis worstelt zich langs zijn tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Binnen vijf minuten keek Sliedrecht al tegen een achterstand aan, toen Roy van ’t Hoog zich verslikte in een terugspeelbal en Kay v.d. Boogaard eenvoudig keeper Donatz verschalkte (1-0). Maar binnen enkele minuten kon Dennis Verhoef de stand gelijk trekken toen de rebound van een hard schot van Sven v.d. Net plots voor zijn voeten viel, maar de schuiver van Verhoef ging naast. In die fase was WNC feller in de duels en liep Sliedrecht steeds achter de feiten aan.

Achter feiten aan
Halverwege de eerste helft was het Bas van Stokkom, die na een blessureperiode van enkele weken weer van de partij was, die uit een vrije trap vanaf de flank de bal keurig binnenkopte (1-1). Maar al gauw kwam de tweede domper toen Tim van Stek een tackle moest inzetten die met een penalty werd bestraft; Gideon Emanuels benutte dit buitenkansje foutloos (2-1) en weer liep Sliedrecht achter de feiten aan. Toch kwam Sliedrecht nog voor rust op gelijke hoogte toen na goed voorbereidend werk van Beemsterboer, Luciano van Harlingen kon binnentikken (2-2).

Wedstrijd kantelde
De tweede helft startte goed toen Dennis Verhoef uit een mooie door Bas van Stokkom opgezette aanval de bal diagonaal binnenschoot (2-3) en daardoor zijn ploeg een positieve impuls gaf. Verder verliep de wedstrijd wat rommelig door een aantal blessure behandelingen en wissels en een gehaast aanvallend WNC dat besefte dat de wedstrijd kantelde. Bijna liep Sliedrecht nog verder uit, maar het prachtige afstandsschot van Rodney Huijgen vanaf twintig meter werd stijlvol door de WNC-doelman gepakt. Een zwaarbevochten overwinning, waarbij de ploeg tweemaal van een achterstand moest terugkomen, maar de rug rechtte en toch de overwinning binnensleepte en zodoende met vertrouwen naar de wedstrijd van zaterdag 16 oktober 2021 uitkijkt, wanneer LRC op bezoek komt in Sliedrecht, aanvang 14.30 uur.