PRO Sliedrecht vreest meer hoogbouw aan Burgemeester Winklerplein

SLIEDRECHT – “Op sommige vragen krijg je een antwoord die je terugbrengen in de tijd. Gaan we toch weer naar 18 hoog ? Wordt vervolgd…”, schrijft lokale partij PRO Sliedrecht op sociale media. De politieke partij PRO Sliedrecht reageert na beantwoording van technische vragen door het College van B & W. 

PRO Sliedrecht wilde weten wat het college bedoelde met ‘verdichting van het Burgemeester Winklerplein’. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het college verwijst PRO Sliedrecht naar een presentatie onlangs, dat er enkele locaties zijn die zich lenen voor verdichting door de aanwezigheid van voorzieningen. “Met verdichting doelen wij op meer vierkante meters programma door het toevoegen van woningen in verschillende prijscategorieën. Het Burgemeester Winklerplein is één van die locaties. Heel binnenkort zult u als raad bijeenkomen voor de concrete uitwerking in een stedenbouwkundig plan”, aldus het College. In de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad maandag 25 oktober 2021 komen de plannen rond het Burgemeester Winklerplein aan de orde. Eerder is in de gemeenteraad een afspraak gemaakt dat er niet hoger meer dan de kerktoren zou worden gebouwd. PRO Sliedrecht houdt aan dat laatste vast. 

2 gedachten over “PRO Sliedrecht vreest meer hoogbouw aan Burgemeester Winklerplein”

  1. Maak je niet druk Jeannette. Toen mijn vrouw en ik in het jaar 2005 de kiosk naast de visboer (waar nu kapper Willem in zit) van Jan de Beste huurde om er een lunchroom van te maken. Kregen wij van de combinatie Windroos te horen dat wij er maar 3 jaar in zouden mogen blijven. Omdat dan alle kiosk aan he Burgemeester Winklerplein zouden worden opgekocht door de gemeente. Wij hebben er 5 jaar in gezeten en hebben de lunchroom toen verkocht, en zijn gestopt met werken. Het is nu bijna eind 2021. Dus 16 jaar verder. Dhr. van Bakel en zijn vrouw hebben de grond gekocht waar voorheen van Dijk witgoed in zat, en heeft er een prachtig pand neergezet. Ik denk dat we in het jaar 2028 weer een vervolg krijgen in het bouwtraject. Dan heb je inmiddels weer een nieuw gemeente bestuur met ander plannen. En zijn we weer bij af.

    Het heet niet voor niets WINDroos Een hoop wind en lucht, meer stelt het niet voor. Als je de woningen ziet boven de chinees en boven de Gruiter. Het is toch gewoon afbraak, en dat dankzij het huidige gemeente bestuur. Maar het moet wel gezegd worden. Bij het hijsen van de regenboogvlag stonden er wel een paar wedhouders buiten. Dus ze komen wel buiten. Laten ze dan ook eens naar de afbraak op het Winklerplein gaan kijken. Want meer dan kijken doen ze toch niet.

  2. Als niet hoger dan de kerktoren 8 hoog betekent dan is dat wat mij betreft te hoog voor het Winklerplein. Ooit heb ik gezegd dat ik dat ‘stadse fratsen’ vond en dat vind ik nog steeds zo. Totaal misplaatst om een hoge toren middenin het centrum te zetten. Voor het geheel zou maximaal 4 hoog beter zijn. Ach het zal om geld gaan…..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld