De Borst suggereert terugkeer in politiek

SLIEDRECHT – Ontevredenheid over het huidige politieke klimaat in Sliedrecht heeft Peter de Borst kennelijk aan het denken gezet. De oud-fractievoorzitter van PRO Sliedrecht suggereert op Facebook een eventuele terugkeer in de politiek. Hij schrijft dit in een ‘korte persoonlijke beschouwing’, die overigens wat langer uitpakt. 

“Voor alle zekerheid ga ik maar starten met brainstormen voor een mooie pakkende naam voor een nieuwe partij. Ideeën, laat maar horen. Je weet nooit wat de toekomst brengen zal. Opzet…GaafSliedrecht, SliedrechtSamenVooruit, SamenSliedrechtCentraal, EenSliedrecht”, schrijft De Borst, die nu tijd steekt in onder meer zijn werk bij Defensie en in zijn eigen bedrijf Gaafwoord. (Foto Gaafwoord)

De Borst schrijft op Facebook: “De laatste maanden heb ik echt zitten twijfelen of ik voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 terug de politiek in moest gaan. Maar aansluiten bij welke partij? Welke partij zou me willen? Welke partij zou bij me passen? Welke partij heeft die transparantie en oprechtheid die ik voorsta en zoek? Welke partij is van zeggen en doen, i.p.v. meewaaien met alle winden? Welke partij is van eigen koers varen, maar wel realistisch zaken zien te behalen. En voor mij het belangrijkste…..welke partij heeft het lef om zichzelf niet mooier voor te doen of beter voor te doen dan dat ze zijn? Welke partij durft in zijn of haar spiegel te kijken en neemt de lessen daaruit?”

Pluche, machtsdenken en eigen belang
De Borst weet niet welke van de zeven lokale partijen bij hem zouden passen over hoe hij nu in het leven staat. “De één valt af, omdat ze dubbele agenda’s er op na houden en geen enkele moeite heeft om mensen op te ‘offeren’. De andere valt af, omdat ze zich vier jaar niet laten zien of horen, tot er weer wat te halen valt bij de kiezer. Weer een ander valt af omdat ze de mantra van groei, groter en meer hanteren, wat ik persoonlijk een voorbeeld van zeer kort termijn denken vind. De ander omdat ze pluche, machtsdenken en eigen belang belangrijker vindt dan een breed gedeelde zorg voor heel Sliedrecht en haar inwoners. En weer een andere partij…..ach, heeft voor mij persoonlijk hun glans echt verloren en zichzelf van, een voor mij, hele verkeerde kant hebben laten zien”, uit De Borst kritiek.

Realistische kant
Voor hem zijn er drie keuzes. De Borst: Een eigen partij starten, niet gaan stemmen in maart 2022 of alle partijen de kans geven me ‘over te halen’ om op hun te stemmen.” Hij spreekt op Facebook alle fracties in de gemeenteraad bij naam aan. De Borst: “Laat je van je beste kant zien, zou ik zeggen. En beste kant betekent voor mij niet je mooiste kant, dat is vaak maar opsmuk. Nee, laat je realitische kant zien en wie weet…Helaas valt D66 Sliedrecht sowieso direct af, want als je laatste actuele bericht op je website de woordvoering in 2019 is dan heb je niet veel met ons dorp Sliedrecht en haar inwoners. Maar… als ik even verder zoek dan mogen andere partijen deze hand ook in de boezem steken. Drama! Waar is de transparantie en terugkoppeling naar je kiezers? Enige schaamte zou menselijk zijn hoor.”

3 gedachten over “De Borst suggereert terugkeer in politiek”

  1. Slecht voor de politiek en slecht voor heel onze gemeente, als bepaalde mensen maar één mening hebben.
    N.l. alleen hun eigen mening.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld