Sliedrecht herpakt zich en wint belangrijk sleutelduel

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Met een klinkende 5-2 overwinning op VVZ’49 heeft Sliedrecht zaterdag 30 januari 2016 een einde weten te maken aan de neergaande spiraal waarin het de afgelopen paar weken verkeerde. Het spel was niet altijd oogstrelend, maar dat was ook niet de eerste opdracht. “Winnen en 3 punten binnenhalen, en de manier waarop is ondergeschikt”. Met die opdracht ging Sliedrecht de strijd aan tegen de nummer 6 van de ranglijst.

Sliedrecht behaalt belangrijke overwinning op VVZ´49. Hier in actie Sliedrecht-aanvoerder Stefan van Dam. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Zonder de geblesseerde Johan Versluis en Dennis Verhoef trad Sliedrecht aan in een 4-4-2-formatie met de vaste pinch-hitter Roy Leeuwestein in de basisopstelling. Al na 6 minuten was deze trouwe stand-in van grote waarde toen hij een mooie actie van Luciano van Harlingen mocht afronden (1-0). Veel gebeurde er verder niet in de eerste helft. Het tempo lag te laag en er waren nauwelijks of geen kansen voor beide doelen. De weinige hoogtepunten waren een doelpunt van Jordy de Jong dat wegens buitenspel werd afgekeurd en een knappe redding van Basjan Munten bij een scherpe inzet van Erik Jos Kool.

Geen druk
In de tweede omgang was de start van Sliedrecht niet al te best. Er was geen druk op de bal en VVZ’49 kon regelmatig in de buurt van het Sliedrecht doel komen. Zo ook in de 58e minuut toen Frolich zich door de verdediging worstelde en de 1-1 kon binnenschieten. Tot overmaat van ramp moest de pas herstelde Joey Rijsdijk weer geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Rob v.d. Wetering. Onmiddellijk trok Sliedrecht ten aanval en binnen een minuut was het opnieuw Roy Leeuwestein die 2-0 kon scoren toen hij keurig werd vrijgespeeld en hard inschoot.

Wedstrijd op slot
Nog was de aanvaldrift niet over, want direct daarna raakte Leeuwestein uit een corner de lat en kon Gavier Breidel de rebound binnenschieten (3-1). Toch zorgde Roy Leeuwestein zelf dat de wedstrijd ‘op slot’ geschoten werd, toen hij luttele momenten later een prima actie van Luciano van Harlingen met een fraaie krulbal in de bovenhoek afrondde (4-1). VVZ’49 gaf zich nog niet helemaal gewonnen want wist al snel 4-2 te scoren, maar daarna viel de gehele achterhoede van de gastheren uit elkaar en konden een handvol opgelegde kansen door de Sliedrechtse voorwaartsen helaas niet worden benut. Het slotaccoord was voor Stefan van Dam die een mooie combinatie van Jordy de Jong en Luciano van Harlingen beheerst afrondde (5-2).

Tevreden
Trainer Kees van Loon was tevreden over het resultaat en niet zo zeer over de manier waarop. “We hadden van tevoren afgesproken, dat de 3 punten het belangrijkste waren. En omdat de meeste ploegen ons spelsysteem inmiddels kennen, stellen zij zich daarop in. Ook vandaag was dat het geval, maar wij speelden in plaats van 4-3-3 nu een 4-4-2 systeem en daardoor stonden we wat verder naar achter, zodat er ruimte zou komen en dat is met name in de laatste fase van de wedstrijd gebeurd. We hadden er alleen een paar meer kunnen en moeten maken”. Donderdag 4 februari 2016 speelt Sliedrecht om 20.00 uur een oefenwedstrijd op De Lockhorst tegen GJS uit Dalem. Zaterdag 7 februari 2016 is er geen competitievoetbal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld