Mensing en Alberts nieuwe jeugdschaakkampioenen

SLIEDRECHT – De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is klaar met het spelen van de najaarscompetitie. Luana Mensing (9) was donderdag 28 januari 2016 alle jongens in de eerste groep de baas en mag zich nu de jeugdkampioen van Sliedrecht noemen. In de tweede groep werd Rafaël Alberts (6) de nieuwe kampioen.

Luana Mensing is het eerste meisje in de 80-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht dat jeugdkampioen is geworden. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Luana Mensing bevestigde met het kampioenschap haar grote talent en dat ze als ze ze doorgaat snel tot de Nederlandse top bij de meisjes gaat behoren. In de eerste groep werd Jochanan Alberts wederom tweede. Hij grossiert in tweede plaatsen en zal in de Voorjaarscompetitie zeker op jacht gaan naar zijn eerste kampioenschap. Verrassend derde is Tim de Waard geworden. Hij liet favoriet en Hendrik Donders net achter zich.

Prijsuitreiking
Rafaël Alberts wist na een paar spannende slotrondes zijn eerste kampioenschap te behalen. In de eindstand in de tweede groep bleef hij de steeds beter schakende Bart van der Beek voor, die dus keurig als tweede eindigde. Als derde eindigde Miquel Verhoef, die nieuwkomer Julian van Dieën nu nog voor bleef. Donderdag 4 februari 2016 heeft de laatste ronde van de snelschaakcompetitie plaats en daarna de prijsuitreiking van de najaars- en snelschaakcompetitie. Donderdag 11 februari 2016 begint de voorjaarscompetitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld