Jeugd doet ’t goed in interne schaakcompetitie

SLIEDRECHT – In de 19e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de jeugd donderdagavond 28 januari 2016 flink toegeslagen in de strijd tegen de ‘senioren’. Maar liefst 4 van de 5 partijen werden gewonnen.

Koos van den Berg in de partij tegen André van Dieën. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Opnieuw een bewijs dat het jeugdbeleid van de vereniging haar vruchten afwerpt. William Gijsen zette een mooie prestatie neer tegen Peter Vis.

Sterke tegenstand
Gijsen begon voortvarend en hield de druk er stevig op. Vis zag de bui al hangen, probeerde via een dame-aanval nog te counteren, maar zag het punt aan zijn neus voorbij gaan. Andrew Mensing ging na een behoudend begin vol in de aanval tegen Joost Stoker en zag dat ook met de winst beloond. Jurgen de Haan startte wat passief tegen Mark van Hulst en kreeg onverwacht sterke tegenstand. De Haan rechtte zijn rug en wist met sterk tegenspel de winst alsnog binnen te halen. Koos van den Berg wist tenslotte met een mooie, rustig opgezette partij, te winnen van routinier André van Dieën.

Lastige partij
Aan de top wist alleen Jorik Klein niet te winnen van 20-voudig kampioen Wim Hokken. De opmars van Klein is even gestopt, maar hij blijft op de derde plaats. Wim Pool gaf schaakles aan Yaro van Beest, terwijl concurrent Peter van den Bergh in een lastige partij wist te winnen van Jerry van Rekom. Niels Mijnster en Kees Wessels speelden een spannende partij waarin de kansen over en weer gingen. Uiteindelijk was het toch Mijnster die het punt wist binnen te halen. Donderdag 4 februari 2016 wordt de 20e ronde van de competitie gespeeld en speelt het 3e team de belangrijke thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat CSV. Bij winst heeft het team van Marcel Klein nog alles in eigen hand.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld