Sliedrecht baalt van nederlaag

door Wim van Mourik
BREDA / SLIEDRECHT – Het eerste voetbalelftal van Sliedrecht is er niet in geslaagd de poulefase van het districts bekertoernooi te overleven. Door de 1-0 nederlaag tegen zondag hoofdklasser Baronie eindigde de selectie van trainer-coach Kees van Loon op een derde plaats achter Oranje Wit (1e) en Baronie (2e) en werd de eerste doelstelling van het seizoen niet gehaald.

Coach Van Loon kijkt ondanks de recente nederlagen met voldoening terug op de voorbereiding en is vol vertrouwen voor de competitiestart. (Foto Wim van Mourik)

“Daarover ben ik natuurlijk teleurgesteld”, aldus Van Loon, “daarentegen heb ik de spelers een compliment gemaakt over de drive, de inzet en de spirit die wij gedurende de tweede helft tegen Baronie lieten zien. Wij hadden zeker 70% balbezit, maar kwamen niet tot de beslissende eindpass en misten op sommige momenten het gogme om een beslissing te forceren.”

Stootkracht
Baronie aanvaller Jay Jay Meierdres werd de uiteindelijke matchwinnaar toen hij in de 43e minuut vanuit een scrimmage in kon schieten (1-0). Het was het belangrijkste wapenfeit uit een eerste helft, waarin Sliedrecht er niet in slaagde om vanuit een overwicht op het middenveld echte kansen te scheppen. Het duel kende over en weer veel foutieve passes, Baronie miste met name in de voorste linie de nodige stootkracht om toe te kunnen slaan.

Arbiter
Na rust tapte Sliedrecht uit een ander vaatje en werd de thuisclub meer en meer teruggedrongen op eigen helft. De inbreng van Roy Leeuwestein en Paul Scheurwater verhoogde de druk op het doel van Baronie,waar Michiel Potkamp in de 73e minuut de bal voor open doel naast schoot. Sliedrecht werd door de matig leidende arbiter Thoonen (Oost Souburgh) tot tweemaal toe een penalty onthouden en kon na de rode kaart van Baronie speler Boudzra weliswaar de druk verder opvoeren, tot een treffer leidde het verder niet.

Kees van Loon kijkt ondanks de recente nederlagen tegen Oranje Wit (1-2) en Baronie met voldoening terug op de voorbereiding en is vol vertrouwen voor de competitiestart van zaterdag 5 september 2015 uit bij debutant Woudenberg. “Het feit, dat ik over een fitte selectie beschik met veel verschillende mogelijkheden, doet het beste hopen voor de komende weken.”

Baronie – Sliedrecht 1-0, rust 1-0
Scheidsrechter Thoonen, 100 toeschouwers.
43’ Jay Jay Meierdes 1-0.
Geel voor o.a. Michael Potkamp, Dennis Verhoef, Roy Leeuwestein.
Sliedrecht : Basjan Munten ; Tim van Stek, Johan Versluis, Reinier den Hoed (73’ Paul Scheurwater), Danny Struijk ; Michael Potkamp, Gavin Breidel, Stefan van Dam (67’ Roy Leeuwestein) ; Jordy de Jong (84’ Shurnel Francois), Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld