‘DAB+ kan alleen met hulp van een investeerder’

SLIEDRECHT – Internetomroep RTV Holland gevestigd in Sliedrecht is de afgelopen weken verschillende keren benaderd vanuit de zenderinstallatteur en de media of de omroep ook via de digitale uitzendtechniek DAB+ wil gaan uitzenden. Programmaleider Peter Donk is daar duidelijk over. Het is een ‘nee, mits’. 

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Een nieuwe technologie voor de overdracht van digitale radiosignalen. Grootste voordeel voor luisteraars is de toename van te ontvangen radiostations. 

Geluidskwaliteit
Een ander voordeel van DAB is de betere geluidskwaliteit en het afwezig zijn van ruis en kraak. Vergelijk het met de overgang van de LP naar de CD (of de VHS naar DVD – analoog naar digitaal dus). Heerlijk om naar te luisteren dus! En net als bij de CD en DVD is ook het bedieningsgemak bij DAB radio`s superieur. RTV Holland programmaleider Peter Donk ziet zeker de voordelen. Donk: “Het vraagt alleen een flinke maandelijkse investering en dat is voor ons nu helaas niet op te brengen. DAB+ kan alleen met hulp van een investeerder. Dus we willen wel, maar nu niet.” Wie wil investeren, mag met RTV Holland contact opnemen.

Vrijwilligers
Internetomroep RTV Holland werkt met professionele vrijwilligers. Dat wil zeggen, programmamakers met radio-ervaring en discipline. Peter Donk: “De programmamakers werken of werkten in enkele gevallen beroepsmatig voor de regionale of landelijke omroep. Anderen deden die ervaring op een ander niveau op en hebben een ‘staat van dienst’. De programma’s worden digitaal via internet aangeleverd en uitgezonden. Ons doel is uitzenden via internet. Daar wijken we voorlopig niet van af,… mits.”

Vacatures
Bij RTV Holland werkt iedereen op vrijwillige basis. Ook de programmaleider en het bestuur van de stichting. Er wordt geen (onkosten)vergoeding gegeven. Alle inkomsten o.a. uit reclame vloeien in de omroepkas. De omroep zoekt nog medewerkers. Zij moeten beschikken over ervaring, een snelle internetverbinding en een thuisstudio. 

RTV Holland zendt 24 /7 uit via internet. Te beluisteren via de luisterbanner rechtsboven op Sliedrecht24, via de luisterbanner op RTV Holland en via het door RTV Holland opgezette luisterplatform NLRadiostations.NL

2 gedachten over “‘DAB+ kan alleen met hulp van een investeerder’”

  1. In Vogelenbuurt-Zuid luisteren wij via DAB+ naar Groot Nieuws Radio via een wekkerradio. In het algemeen een prima ontvangst.

  2. Hoe is de sterkte van het DAB+signaal in Sliedrecht ?
    Ik woon op de IJsbaan. De CAI-knop is omgedraaid en ik heb daarom een binnenantenne BAB en FM aangeschaft bij bol.com. Op de FM band heb ik alleen ruis en op de DAB, na zoeken/proberen, een zwak signaal met ruis op de achtergrond. Met een kabeltje van 1,5 meter kun je ook al niet de hele kamer door.
    Wie weet of er in Sliedrecht een sterk signaal is te krijgen en/of hoe te handelen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld