Hoeveel is jouw boek waard?

SLIEDRECHT – De bekende taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt donderdag 10 september 2015 van 15.00 tot 19.00 uur naar de bibliotheek, om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op waarde te schatten.

Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. (Foto Antiquariaat A.C. Molendijk)

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Taxatie gebeurt eventueel aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert.

Advies
Molendijk geeft deskundig advies met betrekking tot de restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en ook advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Boekenmarkten
De ervaren taxateur en veilinghouder organiseerde eerder veilingen van oude en antieke boeken en boekenmarkten, zoals de Veluwse boekenmarkten. 

Viering
Molendijk heeft al 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Volgens de directeur van het Plantinmuseum in Antwerpen is op boekengebied, zowel in Nederland als daarbuiten nog nooit gebeurd. Daarom zal dit feit nog dit jaar in Rotterdam worden gevierd.

Kosten
Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Voor meer informatie, kunt u terecht bij het Antiquariaat A.C. Molendijk. Email: [email protected] of [email protected] (niet voor taxaties). Of kijk op de website.

1 gedachte over “Hoeveel is jouw boek waard?”

  1. Ik heb een hele oude Bijbel. Geschreven in het Latijn met goudkleurige plaatjes.
    Daarvan zou ik de waarde weleens willen weten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld