Opening BaggerPraktijkTuin in Baggermuseum

SLIEDRECHT – Het Nationaal Baggermuseum opent woensdag 2 september 2015 de gloednieuwe BaggerPraktijkTuin. De heer Brandsen, hoofdingenieur directeur van Rijkswaterstaat, verricht rond 15.30 uur, de openingshandeling. Van alle basisscholen in Sliedrecht zullen vier leerlingen uit groep 8 bij dit officiële moment aanwezig zijn.

In de BaggerPraktijkTuin staan zestien verschillende werkstations opgesteld om spelenderwijs de kunst van waterbouw, specifiek baggeren, onder de knie te krijgen. (Foto via het Nationaal Baggermuseum)

Centrifugaalpomp
In de BaggerPraktijkTuin is het bijvoorbeeld mogelijk om door middel van fietsbewegingen een centrifugaalpomp aan te drijven en te ervaren hoeveel kracht nodig is water te verpompen.

Lesprogramma
De BaggerPraktijkTuin kent lesprogramma’s voor scholieren vanaf groep 6 tot aan het voortgezet en hoger onderwijs toe. Er is ook een programma voor eerstejaars studenten die technisch onderwijs volgen voor waterbouwkunde. Volgens het Baggermuseum  is de BaggerPraktijkTuin een uniek concept, waarbij voor elke leeftijd iets te beleven is. Kinderen ontdekken de wondere wereld van waterbouw en baggeren. De afgelopen maanden is er proefgedraaid in de BaggerPraktijTuin met kinderen en volwassenen. Ze waren heel enthousiast.

De BaggerPraktijkTuin is vanaf 2 september elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur geopend, tot na de herfstvakantie in oktober. Afspraken voor groepsbezoek is ook mogelijk. Kijk hiervoor op de website van het Baggermuseum of bel naar tel.nr. 0184 – 414166.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld