Sliedrecht afgedroogd door toekomstig kampioen (?)

SCHERPENZEEL / SLIEDRECHT – Na twee overwinningen en twee gelijke spelen stond het eerste team van v.v. Sliedrecht zaterdag 11 maart 2023 voor de loodzware opgave om v.v. Scherpenzeel, de beste club uit de 1e klasse D, op eigen terrein te bestrijden. En dus werd afgereisd naar de regio Gelderse Vallei, in de provincie Gelderland. De koploper liet heel snel merken dat er geen twijfel bestond wie dit jaar kampioen zal worden en Sliedrecht werd met een afgetekende 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Sliedrecht-speler Roy van ’t Hoog wordt zwaar getackeld bij een uitbraakpoging. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Wervelend aanvalsspel
Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Sliedrecht een heel zware middag zou krijgen. Met wervelend aanvalsspel wisten de gastheren Sliedrecht ver tegen het eigen doel te drukken en na een klein kwartier kon Arwin van Soest al profiteren van slordig verdedigen van Sliedrecht (1-0). Toen kort daarna Lars ten Tije vrij eenvoudig door de verdediging soleerde en zijn actie scorend afrondde (2-0) was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld.

Afstraffing
Omdat Sliedrecht hierna wat meer initiatief toonde en probeerde aanvallend wat terug te doen leek het nog mee te vallen, maar uit een corner kort voor de pauze wist Barry Beijer uit een scrimmage 3-0 te scoren. Nog was de koek niet op, want opnieuw Lars ten Tije scoorde uit een onmogelijke hoek voor rust nog zijn tweede doelpunt (4-0). Al met al een afstraffing van formaat waar niets op af te dingen viel, mede door het zwak acteren van de Sliedrechtse formatie.

Vlot lopende combinatie
Na de pauze speelden beide ploegen de wedstrijd plichtmatig uit, waarbij zeker Scherpenzeel een paar tandjes terugschakelde. Hierdoor bleef de schade in de tweede helft beperkt tot twee doelpunten. Direct na de pauze bracht Guido den Daas de stand op 5-0 toen een vlot lopende combinatie de Sliedrecht defensie deed wankelen. Tien minuten voor het einde werd keeper Donatz verrast door een schot van verre afstand waarbij de bal over hem heen in het doel belandde (6-0).

Overtroefd door betere tegenstander
Een zware afstraffing voor Sliedrecht dat geen moment in de wedstrijd is gekomen en in alle opzichten werd overtroefd door een veel betere tegenstander. Zaterdag 18 maart 2023 speelt Sliedrecht thuis tegen DTS’35 uit Ede en zal zich zeker moeten herpakken om weer mee te doen in de strijd om de onderste plaatsen te ontlopen.