Turnsters Synergos stromen door naar halve finale en finale

VOLENDAM / SLIEDRECHT – De laatste plaatsingswedstrijden voor turnsters die meedoen in teamverband waren zaterdag 11 maart 2023 in Volendam, in Noord-Holland. Daar deden ook een aantal turnsters van omnisportvereniging Synergos aan mee. Een aantal turnsters heeft zich geplaatst voor de halve finale. 

Deelnemende turnsters waren zaterdag Anique Bakker, Mandy Koppelaar en Stephany Koppelaar. Bij deze wedstrijd behaalde dit team een gedeelde eerste plaats. De landelijke senioren Bakker en Mandy Koppelaar stromen door naar de halve finale. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Nu bij zowel de landelijke als de districtswedstrijden de voorrondes zijn geweest, is ook duidelijk welke turnsters zich geplaatst hebben voor de volgende ronde.

Punten behaald
Doordat het team twee keer eerste en één keer tweede is geworden, weten ze zich verzekert van een plaats in de halve finale. Naast Anique Bakker en Mandy Koppelaar komen daar vanuit het district Maryse van den Bos en Stephany Koppelaar bij. Zij hebben bij hun districtswedstrijden de punten behaald om door te stromen. Yalda Zabi en Inge de Haan hebben het helaas net niet gehaald.

Tekst gaat verder onder foto.

Balk, sprong en brug
Bij de jeugd derde divisie deden Noa Teeuw en Lin van Kooten mee. Deze meiden hebben het heel goed gedaan en ze zijn beide geplaats voor een individuele finale. Lin heeft zich ook geplaats voor een finale op balk, Noa heeft toestelfinales op balk, sprong en brug. Noa en Lin deden als team mee met de turnsters van NVG en ook met dit team behaalden ze de finale. 

Honderden deelnemers
De turnsters die meedoen in de middenbouw hadden concurrentie van maar liefst 224 deelnemers. Daar stroomden 92 turnsters door naar de finale en zijn Vere Toonen, Fen de Waard, Allina Zabi, Romy van Aken en Sophie Dieleman door naar de individuele finale. Evie de Groot viel er helaas net buiten.

Kans plaatsing
Zaterdag 18 maart 2023 zijn Anique , Mandy, Maryse en Stephany als eerste aan de beurt om zich eventueel te plaatsen voor de landelijke finale. De andere turnsters hebben hun finales in juni 2023.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld