Genealogisch werk Fred en Jonnie Stuij van onschatbare waarde

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Wie is er op een gegeven moment nu eigenlijk niet benieuwd naar zijn of haar eigen stamboom? Tijdens een verenigingsdag van de Genealogische Vereniging ‘De Stamboom’ zaterdag 11 maart 2023 – met in de ochtenduren de jaarvergadering – verzorgde Fred Stuij tijdens de middagsessie een presentatie over de samen met zijn echtgenote Jonnie opgezette website Alblasserwaard Genealogie. De bijeenkomst vond plaats in de nieuwbouw van het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt.

Met passie vertelt Fred Stuij over de website die hij samen met zijn echtgenote in zestien jaar heeft opgebouwd. Als toehoorders zijn vertegenwoordigers van verschillende genealogische verenigingen uit de Alblasserwaard aanwezig, onder andere uit Arkel, Meerkerk en Nieuwpoort. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Zwanie Erkelens-Aanen, voorzitter van De Stamboom, opende de bijeenkomst en heette iedereen welkom. Penningmeester Arie van Tilborg gaf zijn visie op de toekomst van de vereniging. De gemiddelde leeftijd van de leden baart zorgen, aanwas van jonge(re) leden is wenselijk en zeer welkom. De Stamboom is gevestigd op het adres Van Goghstraat 15, aan de achterzijde van het Sliedrechts Museum. De vereniging stelt zich ten doel om belangstelling te wekken voor genealogie (stamboomonderzoek) en deze te onderhouden. Historische gegevens worden voor de toekomst bewaard en in de studieruimte kunnen leden en bezoekers zelf genealogisch en/of historisch (laten) verrichten.

Tekst gaat verder onder foto.

Samenwerking
In april 2022 heeft het bestuur van De Stamboom besloten om nauwer met Fred Stuij samen te gaan werken. Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is erop gericht om de databank/website van Stuij voor de langere termijn in de toekomst veilig te stellen. Fred en zijn echtgenote ‘worden ook een jaartje ouder’ en hun stokpaardje wordt op een gegeven moment onder beheer geplaatst van De Stamboom, dat is de bedoeling en gezamenlijke wens. Op deze manier gaat dan niets van hun jarenlange inzet en pluiswerk verloren.

Enorme database
De website is gebruiksvriendelijk, gratis en onbeperkt toegankelijk voor een ieder die zijn of haar stamboom wil uitzoeken. Stuij en zijn echtgenote werken drie uur per dag aan deze website. Ze worden hierin ondersteund door twaalf vaste vrijwilligers met ‘roots’ in de Alblasserwaard. In de database staan inmiddels ruim 550.000 persoonsrecords, bijna 15.000 afbeeldingen en 1.400 documenten. Aanmelden/registreren bij de website is eenvoudig. Een bezoekje meer dan waard!

2 gedachten over “Genealogisch werk Fred en Jonnie Stuij van onschatbare waarde”

 1. Niks stoppen. Nu nog niet! Kan altijd nog later! Het is echt een levenswerk van Fred en Jonnie. Gewoon doorgaan dus. Succes hoor!

 2. Hoi Team,
  Gelezen Ik vind het een goed plan.
  Als het kan blijf ik ook daar zoeken.
  Maar jullie hebben wel verdient hoor om (eens) te stoppen!!!
  Voor De Bommelwaardseboom zoek ik voor Ron.
  Groetjes Janny

Plaats een reactie

*=Verplicht veld