Sliedrecht niet aangesloten bij Landelijke Voorziening WOZ

SLIEDRECHT – Omdat de gemeent Sliedrecht niet is aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ kunnen inwoners niet de WOZ-waarden raadplegen in het loket voor openbare WOZ-waarden. Het loket is maandagmiddag 10 oktober 2016 in Rotterdam door minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in gebruik gesteld.

De WOZ-waarde is onder andere mede bepalend voor de vaststelling van de hypotheekrenteaftrek. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht is om een reactie gevraagd. Op hun website (13-10-2016 geplaatst) staat dit.

Drechtsteden
Nu is er niet meteen een man overboord, want wie de WOZ-waarden van zijn woning wil bekijken, kan terecht op de website van de gemeente Sliedrecht of contact opnemen met de gemeente. Geen enkele gemeente uit de Drechtsteden staat overigens in de lijst van tientallen gemeenten die wel zijn aangesloten op het loket voor openbare WOZ-waarden. 

Maximum
Op de online-website zijn onder meer te zien het bouwjaar en gebruiksoppervlakte, zijn afkomstig uit de Basisregistraties adressen en gebouwen. Om te voorkomen dat dit loket wordt overbelast, is een maximum gesteld aan het aantal woningen dat gebruikers van de site binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld