Papieren rijbewijs niet meer geldig

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht wijst de bezitters van een papieren rijbewijs er maandag 10 oktober 2016 op dat dit rijbewijs sinds 1 oktober 2016 niet meer geldig is. Bezit u nog een exemplaar, dan is het papieren rijbewijs niet meer geldig in het verkeer en als identiteitsbewijs. U loopt kans op een bekeuring!

De RDW geeft al sinds 2006 geen papieren rijbewijzen meer uit. Sinds die tijd zijn er zo’n 15 miljoen rijbewijzen op creditcardformaat uitgegeven. (Foto Sliedrecht24)

Op papieren documenten kunnen niet de echtheidskenmerken worden toegepast die nodig zijn voor de veiligheid van het document. Overigens zijn mensen die nog een papieren rijbewijs schriftelijk geïnformeerd.

Creditcardformaat
Zo’n 300.000 mensen in Nederland hebben nog een papieren rijbewijs. Gaan zij met dit rijbewijs een voertuig besturen, dan riskeren ze een boete. De RDW geeft al sinds 2006 geen papieren rijbewijzen meer uit. Sinds die tijd zijn er zo’n 15 miljoen rijbewijzen op creditcardformaat uitgegeven. Er zijn plannen om het op termijn mogelijk te maken dat iedereen zijn rijbewijs in zijn smartphone heeft staan. De techniek daarvoor is nu nog in ontwikkeling. 

Werkzaamheden
Vrijdag 14 oktober tussen 15.00 uur tot 16.00 uur kunt u online geen afspraak maken bij de gemeente Sliedrecht. Op dit tijdstip verrichten ze werkzaamheden aan het afsprakensysteem. Wilt u uw rijbewijs aanvragen of vernieuwen? Gaat u als inwoner van Sliedrecht dan persoonlijk langs bij de gemeente Sliedrecht. De kosten bedragen € 37,– en het rijbewijs kan na 5 werkdagen worden opgehaald. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld