Sliedrecht o11-1 uiterst moeizaam langs Drechtstreek

SLIEDRECHT – Dat Drechtstreek zaterdagmorgen 8 oktober 2016 niet kwam om een pak slaag op te halen, lieten zij al vrij snel merken. Maar de strijdige jongens van Sliedrecht o11-1 wisten van de ruststand ook de eindstand te maken: 1-0, een doelpunt van Dyon Boekweit.

Sliedrecht o11-1 moest het stellen zonder de geblesseerde Onur Kilic en Boaz Elsinga die een weekendje weg was, ook Ian van Bekkum was ziek en verscheen niet geheel fit aan de aftrap. (Foto Sliedrecht o11-1)

Sliedrecht o11-1 stond al vanaf minuut 1 onder druk en werd vastgezet op eigen helft, direct gevaar voor de goal werd door goed verdedigingswerk nog niet gesticht maar dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen is een understatement. Ook in balbezit was de passing slordig of leden we steeds te makkelijk balverlies, Sliedrecht liet zich aan alle kanten verrassen en overlopen, door het hoge druk zetten van Drechtstreek ontstond er wel degelijk ruimte die pas laat in de 2e helft werd benut toen een Sliedrechtse aanval eindelijk wel soepel verliep en Dyon Boekweit de 1-0 hard achter de Papendrechtse doelman schoot.

Merkbaar gefrustreerd
Discussiepunt tijdens de rust was een kluts waarbij sluitpost Jefta ternauwernood een eigen doelpunt kon voorkomen door een bal van de doellijn te scheppen, waar heel Drechtstreek dacht aan een goal liet de scheids doorspelen die de situatie van dichtbij had aanschouwd. Sliedrecht o11-1 begon de 2e helft met meer bravoure, ze probeerden het spelbeeld van de 1e helft om te draaien en veelvuldig de helft van de tegenstander op te zoeken. Ook onze verdedigers namen volop deel aan het aanvalsspel, maar toch toonde Sliedrecht zich niet de geoliede machine uit de eerste 3 wedstrijden. Achterin werd de duelkracht van Drechtstreek wel steeds beantwoord door Levi, Ian en Tommy maar voorin bleef Sliedrecht zoekende. Het inmiddels counterende Drechtstreek raakte merkbaar gefrustreerd en kwam er nog wel enkele keren gevaarlijk uit, maar vonden telkens een uitmuntend keepende Jefta op hun weg. Sliedrecht o11-1 heeft de 3 punten op de Lockhorst gehouden in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.