Preventief kookadvies voor consumptie van water

SLIEDRECHT – Het lek van de hoofdwaterleiding in de Populierenhof is zondagavond 10 oktober 2016 voortvarend gedicht. Voor een aantal woningen geldt een preventief kookadvies voor de consumptie van water tot en met vrijdag 14 oktober 2016.

Voor een aantal huishoudens geldt de hele werkweek voor consumptie van het water een preventief kookadvies. (Foto Sliedrecht24)

Medewerkers van drinkwaterbedrijf Oasen konden uren later tientallen bewoners weer van water voorzien. Volgens Oasen had iedereen om 02.00 uur weer water uit de kraan. Om het lek te dichten moest het water er af bij zeventig tot tachtig woningen in de Berkenhof, Elzenhof, Populierenhof en Wilgenhof. Drinkwaterbedrijf Oasen geeft tot en met vrijdag 14 oktober 2016 een preventief kookadvies (water 3 minuten koken voor consumptie) aan de volgende woningen: Elzenhof 125 t/m 138 en Populierenhof 48 t/m 55 en 60 t/m 68. 

Grondzetting
Rond 19.00 uur ontstond er een breuk in de hoofdwaterleiding op een parkeerterrein in de Populierenhof. De brandweer, die voor een containerbrand in de buurt uitrukte, ontdekte de waterpartij even later. Door de lekkage zakte de waterdruk en stond het terrein in korte tijd blank. Nadat het water was afgesloten, konden de rioolputten hun werk doen en begon het waterpeil in de straat te zakken. Om 20.00 uur konden de medewerkers van Oasen aan de slag. 

Het lek was ontstaan in een PVC hoofdleiding met een diameter van 16 centimeter. Oorzaak van de lekkage is beweging van de grond (grondzetting), waardoor er druk op de leiding is komen te staan. “Er is dus druk op de leiding komen te staan. Door de spanning is de breuk ontstaan. We leven in een veengebied. Omdat een stuk uit een leidingbocht was gescheurd, duurde de reparatie tot na middernacht. Het inbouwen van een nieuwe bocht in een bestaande leiding is namelijk een lastige en tijdrovende reparatie.”, zegt woordvoerder Mariska Jong van drinkwaterbedrijf Oasen maandag. 

 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld