SGP-CU wil daadkrachtig handelen in vluchtelingenvraagstuk

SLIEDRECHT – De SGP-ChristenUnie heeft het college van B & W van de gemeente Sliedrecht gevraagd om daadkrachtig te handelen in het vluchtelingenprobleem. De partij is van mening dat mensen in Nederland niet zonder dak boven hun hoofd hoeven te leven. Er zijn vragen aan het college gesteld en gewacht wordt op antwoord. Dat bericht de partij woensdag 9 september 2015.

SGP-ChristenUnie wil – na gisteravond – dat het vluchtelingenvraagstuk zo snel mogelijk daarna raadsbreed wordt besproken. 

Keus
De SGP-ChristenUnie zegt niet te willen beoordelen wat de reden is van de vlucht. “Dat is de taak van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Stel dat we de reden van de vlucht mochten beoordelen, de kinderen hebben de keus niet gemaakt om te vluchten. De volwassenen hebben die keuze namelijk voor hen gemaakt. De vluchtelingenstroom is al een feit. Op elk niveau moet aandacht worden geschonken aan deze problematiek. Ook op gemeentelijk niveau”, stelt SGP-ChristenUnie in Sliedrecht.

Vragen
De fractie SGP-ChristenUnie heeft in ieder geval begrepen van Stichting Vluchtelingenwerk dat er genoeg vrijwilligers zijn voor vluchtelingen in Sliedrecht en dat er tevens nieuwe aanmeldingen zijn. “Fijn dat zoveel burgers bereid zijn er te zijn voor de medemens!” Het college moet van de partij vragen beantwoorden als: Zijn er leegstaande panden beschikbaar? Kunnen we een tijdelijke opvang realiseren? Wat gebeurt er met burgerinitiatieven? Kortom, wat zijn de mogelijkheden en welke rol speelt de gemeente Sliedrecht hierin?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld