‘Laat oudste grafvelden onaangetast’

SLIEDRECHT – De Historische Vereniging wil dat de gemeente Sliedrecht het oudste gedeelte van de algemene begraafplaats niet te ruimen en dus onaangetast te laten vanwege monumentale waarde. Dat schrijft de vereniging in een brief aan de gemeente. 

De toegang tot de algemene begraafplaats in Sliedrecht. (Foto Sliedrecht24)

De bestaande begraafplaats van Sliedrecht is in gebruik genomen in het jaar 1885 en wordt volgens de Historische Vereniging voortdurend met zorg en toewijding onderhouden. “De vereniging meent er goed aan te doen het behoud van het oudste gedeelte van de begraafplaats onder uw aandacht te brengen en enkele velden onaangetast te laten”, schrijft het bestuur van de vereniging in de brief.

Geen hergebruik
Het oudste gedeelte van de begraafplaats omvat het oostelijk veld met de rijen AA t/m G en het westelijk veld met de rijen A t/m G. Het gaat om het algehele aanzien van dit gebied. “Vandaar ons pleidooi de velden in situatie te laten zoals het nu is. Wij stellen u voor deze velden te behouden met handhaving van de bestaande rechten. Het monumentale aanzien van het oudste gedeelte van de begraafplaats is naar onze mening een valide argument dit gedeelte niet aan te wijzen voor mogelijk hergebruik in de toekomst.”

Onderhoud
Naast de reguliere onderhoudswerkzaamheden door het personeel zouden volgens de Historische Vereniging kleine reparaties aan een aantal zerken uitgevoerd dienen te worden. Er is ‘slijtage, ontstaan door de tand des tijds en de invloed van het weer.’ 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld