Tegen plan openstellen deel Kerkbuurt voor auto’s

SLIEDRECHT – De eigenaars van de horecazaak ‘Kom aan tafel!’ zien niets in een idee van de gemeente om een deel van de Kerkbuurt(-Oost-red.) op termijn toegankelijk te maken voor het autoverkeer. Eigenaars Youri Labee en Amlèr Peele schreven een brief aan de gemeenteraad. 

De horeca-eigenaren van ‘Kom aan tafel!’ maken zich op bepaalde punten grote zorgen.

Zij hadden vernomen dat een besluit deze maand daarover zou vallen. 

Vervolginformatie
De ondernemersvereniging Kerkbuurt is enige maanden geleden informeel op de hoogte gesteld door wethouder de heer van Rekom van mogelijke plannen. “Op deze bijeenkomst heeft wethouder de heer van Rekom de suggestie gewekt dat voor dit conceptplan nog vervolginformatie aan de betrokken ondernemers en bewoners zou worden verstrekt. Tevens werd de tijdslijn aangegeven als ruimschoots en voor de eventuele plannen zou inspraak mogelijk zijn.”

Bezwaren
De horeca-eigenaren zijn gevestigd aan Kerkbuurt 32 en maken zich op bepaalde punten grote zorgen schrijven ze in de brief. “Door het toelaten van auto’s zal dit deel van de Kerkbuurt vermeden gaan worden, omdat voor winkelend publiek een autovrije zone te allen tijde het meest aantrekkelijk is, de veiligheid van onze gasten bij het aankomen, vertrekken en zelfs het verblijven in ons restaurant komt in het gedrang door het passeren van het verkeer op zeer korte afstand van ons terras en onze entree, het niet ten volle kunnen uitbaten van ons recent uitgebreide en gerenoveerde terras in verband met het passerende verkeer, de geluidshinder, uitlaatgassen en stank van passerende auto’s, vrachtwagens en ander gemotoriseerd verkeer zoals scooters en brommers zullen de beleving van onze gasten negatief beïnvloeden, onze concurrentiepositie zal aanzienlijk verzwakken ten opzichte van de overige horecagelegenheden elders aan de Kerkbuurt. Bovengenoemde punten zullen leiden tot het op termijn verdwijnen van ons restaurant aan de Kerkbuurt door teruglopende inkomsten.”

WOB
Volgens Labee en Peele staat het haaks op de ooit geuite wens van de gemeente om de Kerkbuurt weer aantrekkelijk te maken voor ondernemers en bezoekers. “Op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur dienen wij bij deze het verzoek in om informatie over de voorgenomen plannen en tijdslijn voordat het in de besluitvormende fase komt van de gemeenteraad zodat wij inspraak en invloed kunnen uitoefenen op dit besluit. In afwachting van uw antwoord c.q. uitnodiging tot overleg.” Dinsdag 15 september 2015 komt het punt aan de orde in de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad, die om 20.00 uur begint.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld