Japans restaurant Oishi Fusion

SGP-ChristenUnie vraagt via college duidelijkheid over gevallen van kanker

SLIEDRECHT – Hoe staat het met kanker in Sliedrecht? Komt het echt minder voor in de Drechtsteden? Of juist meer? “Bij verschillende mensen leeft echter het gevoel dat wel sprake is van procentueel meer gevallen van kanker in Sliedrecht”, zegt raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie) dinsdag 14 mei 2019, “Mede om die reden heeft de SGP-ChristenUnie maandag vragen gesteld via het college in de hoop daarover meer duidelijkheid te krijgen.”

Hoe staat het met het aantal gevallen van kanker in Sliedrecht? De SGP-ChristenUnie wil recente cijfers en duidelijkheid. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

In 2016 kwam uit een onderzoek van de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland-Zuid naar voren dat in het gebied rond Chemours/DuPont niet meer gevallen van kanker werden geconstateerd dan op basis van landelijke cijfers werd verwacht. 

Vragen
Er is door de fractie van SGP-ChristenUnie gevraagd in hoeverre de ontwikkelingen over het aantal kankergevallen actief worden bijgehouden. Ook wordt gevraagd of er, nadat het genoemde onderzoek is uitgevoerd, meer informatie bekend is geworden en of er op basis daarvan aanleiding is om nieuw onderzoek uit te voeren. Tot slot is gevraagd of het onderzoek van destijds volledig is geweest of dat er inmiddels bijvoorbeeld andere vormen van kanker bekend zijn, die ook onderzocht zouden moeten worden. “Als de antwoorden op de gestelde vragen bekend zijn, zal de fractie SGP-ChristenUnie deze uiteraard naar buiten brengen en daarbij aangeven hoe zij hier tegenaan kijkt”, aldus Visser. 

1 gedachte over “SGP-ChristenUnie vraagt via college duidelijkheid over gevallen van kanker”

  1. Ik heb gehoord van iemand die vroeger in een ziekenhuis heeft gewerkt.
    Dat de meeste kanker in Nederland voorkomt in Sliedrecht.
    Op zich niet zo vreemd met Du pont en de vuilverbranding naast je.
    En asbest onder plastic zeiltjes.
    Ook staat vaak de wind richting Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld