SGP-ChristenUnie stelt vragen over situatie op Tiendweg

SLIEDRECHT – Recent heeft de fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht signalen gekregen over onveilige en gevaarlijke situaties op de Tiendweg. “Door eerdere werkzaamheden aan de A15 ontstaat er regelmatig wateroverlast op het fietspad. Niet in die mate zoals in de zomer van 2022 maar het leverde afgelopen weekend wel spekgladde fietsgedeelten op met alle gevolgen van dien”, stelt raadslid Johan Oostrom (SGP-ChristenUnie) in een brief, die hij dinsdag 24 januari 2023 heeft gestuurd aan het College van B & W. De fractie wil antwoord op een aantal vragen. 

Raadslid Johan Oostrom (SGP-ChristenUnie). (Foto gemeente Sliedrecht)

Het fietspad is een drukke fietsroute van oost naar west in Sliedrecht wat volgens de SGP-ChristenUnie Sliedrecht aandacht verdient, passend bij de plannen voor de snelfietsroute en het stimuleren van duurzame mobiliteit volgens het STOMP-principe (Stappen, Trappen, OV, Mobiliteit als service en de Particuliere auto). “Daarnaast is hierover al eerder contact geweest met Rijkswaterstaat en het waterschap, zoals vermeld in een aantal artikelen van de online krant Sliedrecht24”, schrijft Oostrom.

Vragen
De SGP-ChristenUnie, zelf collegepartij, wil van het college binnen vier weken een schriftelijk antwoord krijgen op een aantal vragen. Namens zijn fractie wil Oostrom van het college horen hoe zij aankijkt tegen wateroverlast op de Tiendweg en de veiligheidsrisico’s, vooral bij bevriezing, die dit met zich mee kan brengen. Hij wil ook weten wie er verantwoordelijk is voor het beheer van de weg. “Is er naar aanleiding van het contact afgelopen zomer met Rijkswaterstaat en het waterschap nog een terugkoppeling te geven?”, vraagt Oostrom zich af. Hij hoort ook graag welke mogelijkheden het college ziet om de veiligheid van de fietsers op deze fietsroute te verbeteren. Oostrom: “Ziet het college ook mogelijkheden om de veiligheid van voetgangers, die regelmatig gebruik maken van dit fietspad, te verbeteren?”

5 gedachten over “SGP-ChristenUnie stelt vragen over situatie op Tiendweg”

 1. Als ‘dagelijkse’ fietser heb ik de tiendweg wel eens om willen dopen tot ‘baggerweg’ of ‘ruimte voor de rivier 2.0.’ 75% van het jaar is het fietspad kletsnat.
  Zeer onplezierig, zeker voor de snelle fietsers. De tiendweg is een geweldig goede snelfietsroute die de N3 en A15 ontlast van het vele woon-werk verkeer. Er moet een oplossing voor komen!!! Helmaal eens!

 2. Het is heel treurig dat een raadslid signalen heeft gekregen over een fietspad dat al twee jaar lang na een beetje regen verandert in een modderpad waar dagelijks vele honderden schoolkinderen en andere gebruikers zich een weg ploeteren door de drap. Hiermee wordt maar weer eens aangegeven hoever onze bestuurders van de realiteit afstaan.
  Zou zeggen pak allemaal eens een fiets als het geregend heeft en ga er zelf is overheen fietsen.
  Met vriendelijke groet,
  Jan van klaveren

 3. sorry dit is echt voor de buhne. Je mag toch verwachten dat iemand uit de raad weet bij wie deze weg in beheer is: het Waterschap. Is zo terug te vinden op internet. Daarbij wachten met deze vraag totdat er een vergadering is, is echt veel te laat. Dit speelt al zo lang.
  ‘signalen gekregen’ zitten de leden van de raad nooit op de fiets? iedereen met een fiets in de schuur weet toch dat de Tiendweg regelmatig onder water staat.
  Waterschap aanschrijven, ultimatum stellen, zo niet, kraantje laten komen en groenstrook tussen A15 en Tiendweg net iets anders inrichten met hoogte verschillen. Factuur naar het Waterschap sturen.

 4. Geheel eens. Nog een kleine, naar niet minder belangrijke kanttekening: onduidelijkheid of Tiendweg overal een voorrangsweg is. Diverse fiets en wandelpaden, waarvoor je bovenop de rem moet, wanneer er fietsers komen van rechts ter hoogte v wijk de Grienden, als je van West naar Oost rijdt. Dit levert voor oa wielrenners, scooter en e bike verkeer een groot risico op… Di speelt weer niet bij het fietspad uit de Rijnstraat, net voor de Aldi, omdat de Tiendweg daar als een voorrangsweg gesitueerd wordt… Merkwaardig en onveilig mijn inziens…

 5. Ik ben een groot gebruiker van deze tiendsweg. Het probleem in een notendop:

  – Om de ca. 30 meter grote plassen op het wegdek, vooral bij vorst levensgevaarlijk!
  – Geen gescheiden voetpad, dit terwijl er enorm veel voetgangers zijn.
  – Enorme toename van snelfietsen op accu.
  – Veel lantaarnpalen langs de route defect, vervang de lantaarns voor scherpere armaturen want het de hoeveelheid licht is sowieso heel beperkt.
  – Geen bankjes of inhammen langs de route om even te zitten of om op je gemak te telefoneren.
  – Kruising met de Stationsweg maakt de weg gevaarlijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld