Merwede/Multiplaat verliest nipt tegen Vitesse

SLIEDRECHT – Een week na de verloren wedstrijd tegen VEO heeft het eerste team van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat opnieuw niet de punten in sporthal De Stoep weten te houden. De Merwedianen gaven zaterdag 21 januari 2023  in slotfase de voorsprong uit handen. Het vlaggenschip stond tegen Vitesse uit Barendrecht met lege handen (21-22).

Speler Steven Bakker in scoringspositie, maar het werd wederom verlies voor Merwede/Multiplaat. Volgende week nieuwe kansen in Delft. (Foto Merwede/Multiplaat)

De Sliedrechters begonnen de ontmoeting goed tegen de Barendrechters. Jeffrey van Son bracht de ploeg van Muller en Struijk direct op voorsprong. Vitesse wist echter aan te haken en het gat weer snel te dichten. Een tendens die zou voortduren tot vijf minuten na de rust. Hoewel de ploegen de kleedkamer opzochten met een tussenstand van 12-11, wisten de Sliedrechters kort na rust voor het eerst de marge te vergroten naar vier doelpunten verschil.

Geen kans meer
Een marge die van korte duur was, aangezien Vitesse ook bleef scoren. Halverwege de tweede helft stond Merwede/Multiplaat nog steeds aan de goede kant van de score (19-17), al bleef met dit geringe verschil Vitesse hoop houden op een goede afloop. Doordat de scores bij de Sliedrechters stokte, kwam Vitesse in de slotfase voor het eerst langszij. In de absolute slotfase bracht Steven Bakker met een doorloopbal het verschil nog terug jaar 1, maar Merwede/Multiplaat kreeg geen kans meer op de gelijkmaker. Volgende week speelt de selectie tegen DES in Delft, aanvang 17.25 uur.