Melding van schoorsteenbrand bij woning aan Groenenweer

SLIEDRECHT – Voor een schoorsteenbrand bij een woonhuis aan de Groenenweer is maandag 23 januari 2023 even na 20.00 uur de brandweer gebeld. Die kon na aankomst voorkomen dat het vuur zich kon verspreiden. 

Direct werd de hoogwerker ingezet om de brandweerlieden naar de schoorsteen op het dak te brengen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het blijft passen en meten voor de brandweer met hun voertuigen om in sommige straten in de Werenbuurt te komen bij een calamiteit, zoals in de toch wat smalle Groenenweer. Als er dan een auto iets in de weg staat, dan kan de brandweerwagen er nauwelijks doorheen komen. Overigens. De hoogwerker van Brandweer Papendrecht was Brandweer Sliedrecht al voorgegaan en reed dezelfde route.

13 gedachten over “Melding van schoorsteenbrand bij woning aan Groenenweer”

 1. De brandweer als oefening een keertje door de wijk laten rijden om bereikbaarheid te testen is misschien zo gek nog niet.

  Wat betreft discussie over hoe redactie auto Sliedrecht24 geparkeerd stond; neem aan dat dit voor eigen garagebox was, anders ben je namelijk -zonder toestemming van eigenaar- alsnog in overtreding.

 2. Nog niet zo lang geleden op Sliedrecht 24 een open brief geschreven aan de Gemeente Sliedrecht inzake wild parkeren in de Groenenweer en een te krap opgezette woon wijk, gebouwd eind jaren zeventig. Gelukkig dit keer weer goed afgelopen. Ik vraag mij af wanneer dit amateur bestuur nu eindelijk gepaste maatregelen neemt in plaats zich bezig te houden met veel te hoog gegrepen projecten. Mijn advies is simpel los eerst bestaande problemen op en doe ervaring op dan kan later met succes een avontuur worden aangaan.
  Ger Kloeg, Groenenweer 13, 3363XP Sliedrecht.

 3. Waarom is brandweer papendrecht sneller ? Die post lig veel veder. Denk dat als ik brand heb thuis maar de vraag of aub de brandweer van papendrecht kan komen..

 4. Onze auto stond op een parkeervak van een garagebox. Daar had al een auto kunnen staan.
  De Sliedrecht24-auto stond niet op de openbare weg. De hoogwerker kon er wel doorheen. Brandweer Sliedrecht had kennelijk moeite.
  Het is daar een te krappe boel. Wordt vast de eerste autovrije wijk op termijn -:) Wees maar voorbereid!
  Hoe kan je als gemeente Sliedrecht zo een wijk bouwen? Waarom trekken hulpdiensten daarvoor niet aan de bel? Het roept alleen maar veel vragen op.

 5. Als je weet van wie die auto is, kan hij weg gehaald worden.
  Het is een hopeloze situatie daar. Wie ooit deze indeling heeft bedacht… een parkeerplaats precies op een hoek…
  Ze zijn via de Leenweer terug gereden…konden weer die draai daar niet maken

 6. Misschien handig dat u, Peter, de auto van Sliedrecht 24 parkeert in de daarvoor bestemde parkeervakken zodat de brandweer er inderdaad goed langs kan rijden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld