SGP-ChristenUnie stelt vragen over eenmalige energietoeslag

SLIEDRECHT – De fractie van SGP-ChristenUnie heeft maandag 20 juni 2022 vragen gesteld over de afhandeling van de eenmalige
energietoeslag.

Inwoners die een uitkering krijgen van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en een inkomen hebben minder dan 130% van het wettelijk minimumloon (wml), krijgen deze eenmalige toeslag automatisch. De fractie wil weten hoe het loopt met deze automatische uitkering.

Toeslag
Daarnaast moeten inwoners met een inkomen tot 130% van het wml zelf de toeslag aanvragen. Om inwoners te informeren heeft de gemeente en ook de SDD een publiekscampagne gevoerd. De SGP- ChristenUnie wil weten hoeveel inwoners een toeslag hebben aangevraagd, maar ook hoeveel inwoners er mogelijk recht hebben op deze toeslag. Verder is de fractie ook benieuwd of de oproep om de toeslag aan te vragen in andere talen dan het Nederlands is verspreid en of buiten de gebruikelijke kanalen van gemeentepagina en sociale media pogingen zijn gedaan om inwoners te bereiken met deze informatie.

5 gedachten over “SGP-ChristenUnie stelt vragen over eenmalige energietoeslag”

  1. nou ik heb de toeslag netjes aangevraagd.heb aow klein pensioen bij aan vraag weet de gemeente u inkomen al,wat ik dan raar vind dat iemand beslist van gem drechtsteden of je het krijgt?ben nog steeds in afwachting heb nu gebeld,men zei kan nog heel lang duren?vind het maar een raar antwoord maar we wachten het af.

  2. Met een gemeentepagina en sociale media bereikt men niet iedereen. Een steunpunt digitale overheid in de bibliotheek is heel mooi, maar de ouderen die niks digitaal doen, zullen echt niet komen.
    Stichting Ouderenwerk zocht vroeger de mensen echt op, nu wordt er verwacht dat ze weten waar ze moeten zijn. Ik heb aan het Bonkelaarshuis gevraagd of er misschien een flyer was, met de tijden wanneer er spreekuur is voor energietoeslag. Maar dat was er niet. Ik heb zelf maar iets opgehangen in de hal.
    De politiek zou hier best vragen over kunnen stellen.

  3. Bibliotheek Sliedrecht heeft Dinsdag middag een steunpunt digitale overheid waar u geholpen kunt worden. Ook de vrijwilligers van het Digitale Spreekuur staan U daar vrijdagmorgen graag te woord om te helpen

  4. Vooral voor de ouderen is deze toeslag te ingewikkeld om aan te vragen. Je moet echt digitaalvaardig zijn. Bonkelaarhuis heeft spreekuren om mensen te helpen maar ook dat weten veel mensen niet zoals ik ervaar. Veel ouderen hebben geen internet, dit wordt echt onderschat. Deze mensen zitten veel thuis en ervaren meer kou. Dus de energietoeslag zou echt nodig zijn voor passende inkomens bij deze toeslag.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld