‘Gedragen of niet? Het moest en zou moeten worden ingekrompen’

SLIEDRECHT – Oud-wethouder Ad den Besten (CDA) praat deze dinsdag 21 juni 2022 in de podcast ‘Verhalen van Sliedrecht over gebouwen, objecten en situaties’ over het ziekenhuis. Over de groei en bloei, het bezuinigen en de invloed van bestuurders op het voortbestaan van het ziekenhuis in de gemeente Sliedrecht. Interviewer is journalist Peter Donk van online krant Sliedrecht24. 

Het gesprek met oud-wethouder Ad den Besten over het ziekenhuis in een reeks zomerinterviews in de podcastserie ‘Verhalen van Sliedrecht over gebouwen, objecten en situaties’. Den Besten: ‘Gedragen of niet? Het moest en zou moeten worden ingekrompen.’ (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder podcast.

Van een ziekenhuis aan de Merwestraat, Wilhelminastraat naar een afgeslankte nevenlocatie. Van gemeenteziekenhuis naar Albert Schweitzer ziekenhuis. De hoogtepunten, de plannen voor vergroting en kwaliteit. Het protest door inwoners, de kans dat het ziekenhuis zou verdwijnen en de invloed van bestuurders uit de Drechtsteden. De dreiging van sluiting hing steeds in de lucht en dat kwam door ‘de arrogantie’ en ‘de heerszucht’ van Dordrecht vertelt Den Besten “De sfeer was ongelooflijk slecht. De arrogantie van de macht. En daar was Sliedrecht niet tegen op gewassen. We hebben wat delegaties gehad. Gedragen of niet? Het moest en zou moeten worden ingekrompen”, aldus Den Besten, die ook over het omkeerpunt vertelt en zijn nieuwe zorgen rond de huidige polikliniek op het Stationspark.

2 gedachten over “‘Gedragen of niet? Het moest en zou moeten worden ingekrompen’”

  1. Wat een realistisch verhaal. De macht regeert. Kennelijk was alles al bepaald en inspraak uitgesloten. Voor de schijn veel vergaderd en zonder resultaat dat vooraf al bekend was. Dat kost veel klauwe met geld. We worden gewoon belazerd door de politiek. Is dit nu de democratie in ons land?. Gaat hetzelfde gebeuren met de heden daagse problemen met de asielzoekers en energie prijzen? Ik denk het wel. Het wordt er doorheen gedrukt en de normale Nederlander is de “Sjaak”.
    Het zal niet lang meer dure voordat er opstand uit breekt in Nederland, t.a.v. stijgende prijzen, asielbeleid, woning nood en toewijzing beleid en wat denk u van de energieprijzen, de Co2 uitstoot.

    Nederland gaat helemaal zijn eigen identiteit verliezen en wat mij betreft moeten we dit voorkomen. Misschien ben ik een roepende in de woestijn maar veel mensen denken hier hetzelfde over maar durven het niet uit te spreken.

    Persoonlijk hoop ik dat het huidige kabinet snel zal vallen en dan stemmen op een partij die zijn programma nakomt.

  2. Dordt? Er is denk ik niet voor niets een gezegde: “hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt”. Ik denk dat het met de “samenwerking” tussen de Drechtsteden niet beter op wordt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld