SGP-ChristenUnie stelt vragen aan college over restafval

SLIEDRECHT  – Kort nadat online krant Sliedrecht24 vrijdag 7 juni 2024 publiceerde over restafval en een verband legde over het ‘dumpen’ van afval door mensen van buiten Sliedrecht kwam de fractie van SGP-ChristenUnie met vragen daarover naar het College van B & W. 

Raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie) heeft het College van B & W vragen gesteld over restafval. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Aanleiding van de vragen waren geruchten die onze fractie ontving vanuit met name Hardinxveld-Giessendam, dat er sinds 1 januari afvaltoerisme richting Sliedrecht is ontstaan”, stelt raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie), “In onze buurgemeentes Papendrecht, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam is het niet meer mogelijk om restafval gratis in te leveren.”

Vragen
De Mul-Donker hoort graag van het college of er sinds begin 2024 meer restafval in Sliedrecht in de ondergrondse containers wordt gedeponeerd, dan voor 2024. “Zo ja, hoeveel meer is dit (procentueel), ten opzichte van de eerste vier maanden van 2023 en 2022?”, stelt De Mul-Donker. Ze vraagt aan het college om een opgave van de hoeveelheid afval per wijk dat wordt opgehaald. Ze wil bovendien een antwoord van de vragen per wijk
4. Zo ja, kan vraag 1 en 2 per wijk worden beantwoord?

5 gedachten over “SGP-ChristenUnie stelt vragen aan college over restafval”

 1. markt dag en weekend zijn de reden vaak afval buiten container.
  zag vaak auto het dumpen dan naar markt.
  in weekend vaak spullen te breed of te groot voor container,kan ook vergeten toen afval op gehaald werdt eerste dinsdag van de maand.

 2. Als in de omringende gemeenten de ontvangst van afval verschillend berekend wordt, ten opzichte van de gemeente Sliedrecht, dan ontstaat afval toerisme. Volgens mij is het er al en wordt het met de auto gebracht naar de ondergrondse container. Het zal er helaas toe kunnen gaan leiden dat ook wij een pas gaan krijgen en per zak afval moeten gaan betalen. Ja, dat wordt dan een nieuw project.

 3. Dat betalen per zak gewoon afschaffen landelijk. Voordat dit zijn intrede deed kwam dit nooit voor.
  We betalen al gemeentebelastingen.

  En dan kun je er uren over blijven lullen maar dat lost dit probleem niet op.
  Nou snap ik waarom dat de “werkdruk” bij sliedrechtse ambtenaren zo hoog is!

 4. Dit was te verwachten maar het zijn niet alleen mensen van buiten de gemeente.
  Ook de inwoners zelf hebben hier schuld aan, omdat als er een container vol is ze gewoon hun afval ernaast zetten in plaats van mee terug te nemen of een andere container op te zoeken.

 5. Goeie vragen!
  Inwoners uit Papendrecht en Hardinxveld brengen het afval naar Sliedrecht. Het is ook door menige gemeld bij de gemeente.
  Papendrecht hoeft minder gemeentebelasting te betalen omdat ze nu per zakje betalen.
  Hier is het gratis……maar het afval van andere gemeentes kan niet door onze portemonnee betaald worden.
  Het jaar is bijna voor de helft om, dus hoog tijd voor deze vragen.
  Het was te voorzien dat dit zou gebeuren.
  Heeft HVC deze berg afval soms nodig?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld