SGP-ChristenUnie pleit voor maximale veiligheid rond gebouw Elektra

SLIEDRECHT – Geluisterd naar de ernstige zorg van de suswachten in de themabijeenkomst vorige week over Veiligheid, over de situatie zoals deze nu is achter Elektra, is het volgens de SGP-ChristenUnie Sliedrecht ontzettend belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om een veilige situatie te realiseren. Daarvoor pleitte raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie) dinsdagavond 12 oktober 2021 tijdens een oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad toen de kredietaanvraag omgeving Elektra aan de orde kwam. 

Raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie) stelt voor om cameratoezicht aan te brengen rond jongerencentrum Elektra. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Het voorgestelde wandelpad vanaf de Stationsweg links om Elektra heen, draagt daar zeker aan bij. Maar er ontbreekt nog wat, namelijk goede verlichting. Dat klopt hoor ik een oplettend raadslid en de portefeuillehouder denken. Volgens de tekening is de verlichting nog nader te bepalen. En, staat er misschien te veel groen getekend? Voor heel veel dingen goed, voor ongewenste activiteiten kan het ook bescherming bieden”, vond Visser.

Preventief
Een tegel, boom of lantaarnpaal meer of minder, dat liet Visser over aan de deskundige en betrokken ambtenaren. Visser: “Maar snap de portefeuillehouder ons punt en stuurt hij in de uitwerking op een inrichting die maximale veiligheid biedt? En wat denken we er van om in de planvorming voorzieningen voor cameratoezicht op te nemen? Gezien de alarmerende berichten zouden camera’s preventief kunnen werken in het voorkomen van ongewenst gedrag. Zijn de andere fracties dat met ons eens en bereid hier middelen voor beschikbaar te stellen?” Visser repte niet over wie het toezicht moet gaan uitvoeren, maar mogelijk bedoelde hij een voortdurende registratie van camerabeelden en om deze terug te kijken als dat wenselijk is.

2 gedachten over “SGP-ChristenUnie pleit voor maximale veiligheid rond gebouw Elektra”

  1. Misschien een idee voor de SGP fractie, met name de heer Visser, om bij het aanvragen voor een budget voor camera toezicht, dit bedrag substantieel te verhogen, voor het algemeen belang.
    Er wordt al jaren gevraagd/ gesproken over camera toezicht voor de plaatsen waar onze hangjeugd
    wekelijks vernielingen aanrichten cq vuurwerk afsteken cq ballonnetjes gebruiken en handelen in drugs.
    Ik denk hierbij aan het viaduct bij de stationsweg, De Westwijk-In De Weer, de Oostwijk bij de Boog, parkeerplaats bij de Lockhorst, en zo zijn er nog meer plaatsen op te noemen.
    Als gemeenschaps geld gebruikt wordt voor algemeen belang, voorkomt U weer opkomende discussies, dat Uw partij weer voor zichzelf bezig is, als U begrijpt wat ik bedoel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld