‘Kleine’ Ark meert aan bij Schuttevaerkade

SLIEDRECHT – Even na middernacht, in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 oktober 2021, is de ‘kleine’ Ark vanuit Vlissingen in Zeeland aangekomen in de gemeentehaven. De eerste ‘kleine’ Ark – bekend als de verhalen Ark – is na een lange reis van ruim tien jaar en een tocht langs vijftig havens terug op ‘het oude nest’, Sliedrecht. De Ark is vanaf donderdag 14 oktober 2021 open voor bezoekers, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. 

Hier vaart de Ark nog op de rivier de Merwede ter hoogte van de Baanhoekbrug, die speciaal open ging om de Ark door te laten. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De Ark lag de afgelopen jaren in steden als Hamburg, Keulen, Rostock, Kopenhagen, Ipswich, Oslo en Bergen. In 2008 was de Ark onder de vorige eigenaar al een keer in Sliedrecht maar nu komt de Ark met de nieuwe expositie, onder de nieuwe eigenaar Aad Peters, na een succesvolle tour door Europa terug voor mogelijk vier tot vijf weken. De Ark is 70 meter lang, tien meter breed en dertien meter hoog. Het neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel, Noach, Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld