Japans restaurant Oishi Fusion

Scooterrijders onderuit mogelijk door losliggende stoeptegels

SLIEDRECHT – Aan de Deltalaan is dinsdag 3 september 2019 kort na 11.00 uur een ongeluk met een scooter gebeurd. Twee personen kwamen ten val op het fietspad doordat een tegel omhoog stak. Daarbij is zeker één persoon gewond geraakt. 

Ambulancepersoneel en politie verleenden eerste hulp. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Volgens de politie lagen er mogelijk losliggende stoeptegels. Het tweetal werd gelanceerd van de scooter. Volgens de slachtoffers was het een flinke knap. Eén slachtoffer heeft hoofdletsel met meerdere hechtingen en mist een tand. De ander liep lichte verwondingen op. De scooter raakte beschadigd. 

10 gedachten over “Scooterrijders onderuit mogelijk door losliggende stoeptegels”

 1. Melding doen op de gemeente pagina. Daar op kan je precies volgen wanneer het repareren staat ingepland in is uitgevoerd. Werkt perfect, ik heb verschillende meldingen op de pagina geplaatst over omhoog geduwd stenen door boomwortels, kapotte straatverlichting en vernielingen.
  Maar het moet wel gemeld worden natuurlijk.

 2. Ik heb vorig jaar doorgegeven dat de fietspaden van de Thorbeckelaan tussen Lijsterweg en Nachtegaallaan losliggende tegels hadden. Die zijn toen vastgelegd, een paar maanden later lagen ze alweer los. Boomwortels is dan een reden. Ja, naast de Hof van Sliedrecht en bij kruising bij Fazanthof wel, daar staan bomen, maar niet voor de ingang van de Reigerlaan. Onderaan de P.C.Hooftlaan oprit liggen er een paar straatstenen hoger, gelukkig net kunnen ontwijken met de fiets. Maar ook de trottoirtegels door de hele gemeente liggen schots en scheef. Na het eten ’s avonds nog een wandeling maken levert 2 à 3 keer de enkels verzwikken op. Alles dan maar asfalteren? Andere stratenmaker inhuren? Of vaker onderhoud plegen??

 3. Er is een app die heet BuitenBeter. Als je daarin dit soort zaken meldt, zoals losse tegels, zwerfvuil, fietsen die zomaar ergens staan of kapotte straatverlichting, dan komt dit rechtstreeks binnen bij de juiste afd van de Gemeente. Werkt super. Je kunt ook een foto bij de melding plaatsen.

 4. Advies aan iedereen: geef bij problemen in de open ruimte direct een bericht aan de gemeente Sliedrecht, zodat zij handelend kunnen gaan optreden. Vorige week zijn er door mij drie berichten doorgegeven, waaronder losliggende tegels op het fietspad aan de Deltalaan en bij de ingangen van de Ambachtsweer en Prinsenweer. De klachten zijn in behandeling genomen maar helaas nog niet verholpen.

 5. Losliggende en uit elkaar liggende tegels zijn er best een hoop. Soms levensgevaarlijk. Fietspad bij de merwebolder ligt er al heel lang niet zo fraai bij. Lijkt wel via Strada italia. Voor veiligheid ben je genoodzaakt om op de autoweg te gaan rijden. Oplossing voor alle tegelfietspaden? Asfalteren! Duur maar wel veilig!
  Laat een verantwoordelijke ambtenaar in elk geval alle tegelfietspaden eens fietsen (liefst op racefiets) en ervaar het gevoel. (Pas wel op dat je met je voorwiel niet vast komt te zitten tussen de spleten)

 6. Ze zeggen dat die tegels los zijn gaan liggen door het verschrikkelijke warme weer. Vorig jaar was het ook al zo erg met die tegels.
  Als het zo warm is zoals de laatste twee zomers dan zet het zand er onder uit, komen de tegels omhoog en gaan ze los liggen. Ik heb het ook maar van horen zeggen, als het niet zo is dan hoor ik het graag.

 7. Liggen al tijden tegels los in fietspad, afgelopen zaterdag leek het erop alsof idioten expres de tegels ietsje omhoog hadden gelicht. Was dus wachten op moment dat mensen onderuit gaan. In Grevelingenlaan is het ook tijden een zooitje geweest met bestrating, als automobilist merk je dat niet zo, maar als fietser zeker wel. Zal eens kijken of het nu wel netjes wordt hersteld.

 8. Er liggen zeker losse tegels! Ik heb een aantal keren, tegels die rechtop staan, teruggelegd.
  Afgelopen vrijdag zag ik Ton Spek westwaarts rijden, heeft hij dan niks gezien?

 9. Het is daar verschrikkelijk eng om te rijden.
  Ik ben er ook al een paar keer bijna gevallen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld