Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Posters moeten hondenbezitters wijzen op overlast hondenpoep

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht is dinsdag 3 september 2019 een campagne begonnen om overlast van hondenpoep in het dorp tegen te gaan. Deze is opgezet in samenwerking met de Koninklijke Hondenbescherming. Het dorp telt volgens de gemeente Sliedrecht 1200 geregistreerde honden, die samen volgens dezelfde gemeente 100.000 kilo aan hondendrollen uitpoepen. Alle hondenbezitters in Sliedrecht krijgen een brief. 

Gelukkig ruimen de meeste baasjes de poep van hun hond gewoon op. Toch blijven er nog te vaak drollen liggen. Dat is vies. Zeker als kinderen, maar ook volwassenen, in een drol trappen en met poep aan hun schoenen thuiskomen. (Archieffoto René van den Bos)

De gemeente doet daarin een beroep op alle hondenbezitters in het dorp. “Maak er een gewoonte van om een hondenpoepzakje mee te nemen bij het uitlaten van de hond.” Hondenpoepzakjes zijn gratis op te halen bij het gemeentekantoor, Industrieweg 11 en bij de gemeentewerf, Lelystraat 111. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Plannen
Binnenkort krijgt de gemeente een hondenpoepzuiger om de overlast tegen te gaan. De gemeente wil met het apparaat een deel van de ergernis wegnemen. Ook krijgen de twee losloopgebieden en de negen uitrengebieden voor honden in het dorp een opknapbeurt. De gemeente wil ervoor zorgen dat hondenbezitters zoveel mogelijk plezier kunnen beleven aan het uitlaten van hun hond. Zaterdag 7 september 2019 tijdens de Late Summer Fair is er meer aandacht voor de campagne in de stand van de gemeente Sliedrecht. 

6 gedachten over “Posters moeten hondenbezitters wijzen op overlast hondenpoep”

 1. Voldoende automaten met poepzakjes en afvalbakken graag!
  Ik ruim elke hoop op maar als ik een zakje vergeet ben ik blij als ik onderweg een zakje kan trekken!!

 2. Weer een bewijs dat er tekort is aan handhaving.
  Mensen die echt niet opruimen laten zich echt niet intimideren door een poster.
  Geld boete uitschrijven en innen.
  Als de gemeente het echt aan wilt pakken dan hoeft het geen poster te kosten hoor!

 3. Weer een aktie waar de hondenbezitter niet warm of koud van wordt. Ik betaal toch hondenbelasting!! Is een vaste opmerking. Toezichthouder in burger mag van de gemeente niet. Gewoon in burger werken in burgerauto en keihard verbaliseren. Tref de baasjes in hun portemonnee dan leren ze het wel af. Melden bij de gemeente heeft geen zin. Te weinig uren zijn de boa’s ingehuurd. Dit is de enige oplossing. Handhaven en prenten geven in burger.

 4. Mooi, als dan die poepzuiger dagelijks wordt ingezet en bediend door 1 van de vele uitkeringstrekkers hoeft de hardwerkende burger zoals jk niet de poep op te ruimen. win win situatie

 5. Ik veronderstel dat de gebruikte Gemeentezin een kleine correctie behoeft;

  “Maak er een gewoonte van om een hondenpoepzakje mee te nemen bij het uitlaten van de hond.”
  hij dient te zijn: “Maak er een gewoonte van om een poepzakje te gebruiken bij het uitlaten van de hond.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld