Schoolschaaktoernooi voor basisscholen

SLIEDRECHT – Het twaalfde individuele Dunamis Schoolschaaktoernooi 2015 vindt woensdag 30 september 2015 plaats in het nieuwe clublokaal van Schaakvereniging Sliedrecht, aktieviteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan 10 (rechts van de korfbalvereniging SKC Merwede – red.).

De aanvang van het toernooi is 13.15 uur en de zaal is vanaf 13.00 uur open. Dit jaar heeft Dunamis bouw en adviesbureau Bernard van Houwelingen zich opnieuw als sponsor verbonden aan het jeugdtoernooi, dat mede door de Sportraad van Sliedrecht wordt ondersteund. Dankzij de sponsoring is het toernooi geheel gratis.

Geschikt
Het is een individueel jeugdschaaktoernooi voor Sliedrechtse en Alblasserwaardse jongens en meisjes, die op één van de basisscholen van Sliedrecht of in de Alblasserwaard zitten. Voor de derde keer zijn ook scholen buiten Sliedrecht uitgenodigd. “Als schaakvereniging willen we ook een vereniging zijn die midden in de Alblasserwaard staat. In de Alblasserwaard is er in de omgeving van Sliedrecht geen andere schaakvereniging, terwijl schaken een sport is die zeker voor kinderen geschikt is. Sinds vele jaren heeft Sliedrecht ook een actief jeugdbeleid en veel jeugdspelers die op de vereniging, maar ook daarbuiten (op regionaal en landelijk niveau) meedraaien”, zegt Leo Koppelaar van de jeugdcommissie van Schaakvereniging Sliedrecht die het toernooi organiseert. 

Prijzen
Er wordt gespeeld in 2 groepen. De eerste groep is voor spelers van groep 6 tot en met 8. In groep 2 spelen de kinderen uit de jongere groepen (t/m groep 5). De prijzen bestaan uit vele bekers, terwijl iedere deelnemer een aandenken krijgt. De prijsuitreiking is rond 16.30 uur. 

Inschrijven
Aanmelden voor het toernooi kan tot en met 28 september (maar liefst eerder) bij Leo Koppelaar: tel. 0184-413465, e-mail [email protected] 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld