Overlast rond Het Theehuis houdt aan

SLIEDRECHT – Er is nog altijd geen einde gekomen aan de overlast door basisschool leerlingen rond Het Theehuis gelegen is in het Dr. W. Dreespark, kruising Maaslaan-Deltalaan. Dat schrijven medewerkers maandag 7 september 2015 op Facebook, die vinden dat de situatie van kwaad tot erger wordt.

“Het begon met kattekwaad, maar dit gaat inmiddels helaas steeds verder… en té ver!”, staat op Facebook. (Foto Bleyburghso/vso)

Gemeente
De wijkagent is volgens de medewerkers van Het Theehuis net als de gemeente op de hoogte van de situatie. Het Theehuis is een samenwerkingsproject van de Gemeente Sliedrecht, Praktijkschool de Sprong en school Bleyburgh (VSO). Voor de leerlingen van deze school is het Theehuis een praktijkvak of “opstapstage”. Op maandag en donderdag zijn de leerlingen van de Sprong aanwezig en op dinsdag en vrijdag de leerlingen van de Bleyburgh. Het Theehuis: “De gemeente heeft mede voor deze jongens grote bloembakken en wisselhekjes geplaatst, het is immers ontzettend gevaarlijk wanneer de leerlingen buiten serveren en buiten dat lopen de klanten ook gevaar!”

Hete thee
Volgens Het Theehuis gaat om kinderen van basisschool groep 7 en 8 die de overlast veroorzaken. “Iedere middag rond 12.55 uur scheuren ze over ons terrasje. Voor de vakantie werden de bloembakken al fietsend omgetrapt en de waterbak er is al bijna een ongelukje gebeurd met hete thee die net naar buiten werd gebracht. Tevens word er enorm gevloekt en gescholden. Als ik alle ziekten al had moeten krijgen die mij in de afgelopen maanden zijn toegeroepen dan was ik hier al niet meer geweest.” Ook wordt soms volgens Het Theehuis met spullen gegooid. De medewerkers zeggen de situatie nu op video te hebben vastgelegd en ze vermoeden op welke school de kinderen zitten.

1 gedachte over “Overlast rond Het Theehuis houdt aan”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld