Schakers zweten peentjes tijdens tweede ronde Open Kampioenschap Schaken

SLIEDRECHT – Letterlijk en figuurlijk zat het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek (OKD) in heet
weer. Het was donderdag 23 juni 2022 een lange hete dag en ondanks dat de deuren open stonden, was het voor velen zweten.

Door corona zat de organisatie van het toernooi zonder hoofdscheidsrechter en programmeur. Met name Jorik Klein (foto) nam zodoende veel werk over. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Aan het begin van de avond stond Albert Segers bovenaan met 1½ punt. En hij was er niet eens! Omdat hij van ver moest komen was hij opgebeld, dat zijn tegenstandster Luana Mensing niet zou verschijnen. Dat was dus gelijk een punt voor hem zonder te hoeven spelen. Daar zit je niet op te wachten, maar zo gaat het.

Puntenverdeling
Door het Zwitserse systeem is na twee ronden spelen al duidelijk wie boven komen drijven. De winnaars van de vorige keer gingen tegen elkaar en evenzo de remisespelers en de verliezers. Van de 55 deelnemers hebben nu zes spelers twee keer gewonnen en dus twee punten. Het viel op, dat er op veel borden werd gespeeld met de dreiging om met een pion te promoveren.

Schaak staan
Arco van Houwelingen had tegen Theo Heukels op een gegeven moment twee dames op het bord en daarna was het spel uiteraard snel gewonnen. Ook Peter Vis had veel moeite om de promotie van de pion van Jorik Klein te voorkomen. Hij kwam ook vaak schaak te staan c.q. werd gedreigd met een schaak, een aftrekschaak of een penning. En dan is het met een foutje snel gedaan. Ook Jorik heeft nu twee punten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld