Burgemeester gaat met jeugd in gesprek over zwemmen in haven

SLIEDRECHT – Zwemmen in de haven van Sliedrecht en bij de halte van de waterbus is heel gevaarlijk. Daarom is het verboden en staat er een hoge boete op als je het toch doet. Toch gebeurt het dat met name jongeren een plons wagen. Burgemeester Jan de Vries (CDA) ging zodoende vrijdagmorgen 24 juni 2022 op twee basisscholen in gesprek met kinderen.

De gemeente Sliedrecht waarschuwt jongeren voor de gevaren van het zwemmen in openwater en dan met nadruk in de haven van Sliedrecht en bij de halte van de watertaxi. Mensen die toch gaan zwemmen kunnen worden bekeurd. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeente wilde graag in gesprek met jongeren om hen te wijzen op de gevaren. De Vries bezocht de Calvijnschool aan de Scheldelaan en cbs Oranje-Nassau aan de Merwestraat. 

Aan de haven vertelde de burgemeester uitgebreid over de gevaren. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

6 gedachten over “Burgemeester gaat met jeugd in gesprek over zwemmen in haven”

  1. J.Pols, vroeger lag er een zwembad in de haven…Wát een commentaar zou daar op komen als we daar in moesten zwemmen…Dát is dus goud van oud.

  2. Zou hij vaker moeten doen, liever met de mensen praten dan over de mensen praten.

  3. Er zijn plekken genoeg waar het kan, ook in open water. Ik vind het een goede zet van de burgemeester dat hij er over in gesprek gaat met de jeugd. Maar de hoogte van zo’n boete maakt vaak geen indruk, hij moet ook vertellen over de evt gevaren van zwemmen in open water. En zwemmen pal voor een gemeentekantoor gaan zwemmen, das bijna een schot voor open doel. Niet doen dus. En als je t niet kan laten zou ik het vrijdag tussen 12 en 3 proberen met warm weer.

  4. Dat is toch armoede! Er loopt langs het hele dorp een prachtige rivier waar iedereen van zou kunnen genieten. We hebben op de één of andere manier alles zo geregeld dat je er alleen langs de Singel een korte wandeling langs kunt maken. (let wel op hondenpoep) Zwemmen in die heerlijke rivier is langs heel Sliedrecht alleen bij waterbus en haven mogelijk, natuurlijk gaan jongeren dat doen! Bij de waterbus is het minder verstandig, maar op die plaats waar ze zwemmen in de haven is plek zat! Als ik met mijn boot langsvaar heb ik ruimte in overvloed om ze te ontwijken.
    Mijn mening: Zorg ervoor dat iedereen kan genieten van die rivier en hou op met betuttelen.

  5. Laat de gemeente een toffe plek creëren waar het wel veilig kan.
    Er is nu geen alternatief

Plaats een reactie

*=Verplicht veld