Rabbijn Katz spreekt in Dijksynagoge en is enthousiast over wat is neergezet

SLIEDRECHT – In de Dijksynagoge aan de Rivierdijk was donderdagavond 23 juni 2022 de Amsterdamse rabbijn Shmuel Katz te gast. Hij sprak in een warme, maar goed bezette synagoge. Zijn spreekbeurt ging over de Joodse feesten en de jaargetijden, over het volk Israël en het land, én de verbintenis die tussen deze allemaal bestaat.

Rabbijn Katz begon echter te vertellen dat wat de eeuwige bedacht heeft veel ingenieuzer is dan de knapste dokters kunnen doen, zei dat God de mens geschapen heeft om Hem tot vreugde te zijn en dat een vonkje spiritualiteit tussen God en de mens meer vreugde geeft dan wat ook ter wereld. (Foto Ronald Kitsz)

“De jaargetijden zijn een reflectie van de geschiedenis van het Joodse volk”, aldus Katz en de mens is verantwoordelijk om aan de natuur terug te geven, omdat zij van de natuur ontvangt. De sfeer was goed en vragen waren er volop. Na afloop bewonderde rabbijn Katz de synagoge en expositieruimte en was vol lof over wat hier is neergezet. Het bestuur van de Dijksynagoge hoopt hem in de toekomst weer een keer te mogen verwelkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld