Schakers starten en sluiten meteen competitie af

SLIEDRECHT – Na ruim negen maanden alleen online te hebben gespeeld, konden de schakers van Schaakvereniging Sliedrecht donderdag 10 juni 2021 voor het eerst weer fysiek achter de borden in activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan. Maar liefst 40 schakers stonden klaar om de strijd op de 64 velden aan te gaan.

Dat de behoefte om weer eens tegen een ‘echte’ schaker te spelen groot was bleek donderdagavond wel uit de opkomst. De vereniging hoopt weer snel zoals altijd in een volle zaal te mogen spelen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De eerste speelavond was ook meteen de laatste ronde van de in september 2020 nog enthousiast gestarte competitie. Na zes ronden ging alle sport op zwart en was het wachten op de volgende ronde, maar die kwam dus pas na negen maanden. Niettemin werd er nog flink gestreden om de punten, al eindigden veel partijen in remise.

Toernooien afgelast
Een kampioen zal er dit jaar niet worden aangewezen en ook zal het traditionele Open Kampioenschap van de Drechtstreek en het Zomertoernooi niet worden gespeeld. Wel zal er de komende zeven donderdagen een mini-competitie, uitsluitend voor leden van Schaakvereniging Sliedrecht worden gespeeld, met aansluitend in augustus nog een rapid competitie.

Nieuwe leden
Voorzitter Jerry van Rekom sprak aan het begin van de avond zijn complimenten uit aan alle leden die het mogelijk hebben gemaakt de afgelopen moeilijke periode door te komen. Niet alleen door online te schaken, maar ook door toch nog wat activiteiten mogelijk te maken. Uitgangspunt is om in september 2021, na de algemene ledenvergadering, weer volop te starten met een nieuwe competitie. Het feit dat er de afgelopen tijd een aantal nieuwe leden bijkwam, geeft wel aan de vereniging goed bezig is. Belangstellenden blijven welkom. Ze kunnen een e-mail sturen naar:  [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld