‘Chagrijnige Vent’ met rollator vermaakt publiek op Kerkbuurt

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Door de versoepeling van de coronamaatregelen zijn er voorzichtig weer wat evenementen mogelijk op winkelpromenade Kerkbuurt. Het zal veel bezoekers niet zijn ontgaan, er liep zaterdag 12 juni 2021 een ‘chagrijnige vent’ in winkels en langs terrassen. Velen probeerden hem aan het lachen te krijgen, maar zijn humeur verbeterde niet. Hij was ingehuurd door Samen voor Sliedrecht, die regelmatig evenementen organiseert om het publiek te vermaken.

De ‘Chagrijnige Vent’ loopt over het Merwedeplein en trekt de aandacht van velen. James – opgetild om het beter te kunnen zien – denkt er het zijne van. Hij lijkt te denken: “Kijk toch niet zo chagrijnig, vent!” (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De terrassen zaten zaterdag lekker vol en als er dan een wandelende chagrijn komt buurten, is dat alleen maar een bonus! De chagrijn werd tijdens zijn rondes over de Kerkbuurt begeleid door René Serno van stichting Samen voor Sliedrecht, die met enige regelmaat verschillende activiteiten in het winkelgebied organiseert.

Winnend levend standbeeld
Normaal gaat de ‘Chagrijnige Vent’ als levend standbeeld door het leven, maar door corona is zijn werkwijze aangepast. Om geen samenscholingen te creëren schafte de beroepschagrijn een rollator aan. Zo heeft hij ook nog wat beweging en kan hij de bezoekers van terrassen op zijn eigen wijze vermaken. Als levend standbeeld heeft hij verschillende prijzen gewonnen. In 2019 won hij op het World Living Statues Festival in Arnhem de publieksprijs bij de profs. Nu de coronaperikelen op z’n eind lopen, is iedereen wel weer toe aan een verzetje. 

1 gedachte over “‘Chagrijnige Vent’ met rollator vermaakt publiek op Kerkbuurt”

  1. Hij vond het maar heel erg vreemd.
    Maar wel een leuke herinnering voor later voor de kleine James de Bondt

Plaats een reactie

*=Verplicht veld