Waterbus als eyeopener van kunstexpositie in Nationaal Baggermuseum

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 is vrijdagmiddag 11 juni 2021 de nieuwe expositie ‘Inspiratie vanaf de Waterbus’ geopend. De expositie toont aquarellen en gouaches (met dekkende waterverf gemaakt) van kunstenaar en ontwerper Karla Kaper (41).

Voorzitter van het Nationaal Baggermuseum Joep Athmer en kunstenaar Karla Kaper poseren voor een gedeelte van de 73 fraaie kunstwerken, die in een aparte zaal van het museum zijn samengebracht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Kaper – die met haar atelier aan de Hooikade in Dordrecht is gevestigd – nam de afgelopen jaren regelmatig de Waterbus en schilderde een groot deel van de haltes in Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Over haar waterbusgebruik zegt Kaper: “Je kunt veel indrukken opdoen door heerlijk achteruit te gaan zitten en te genieten van het uitzicht. Ik hoop dat mijn werk velen inspireert om ook eens de Waterbus te nemen.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Toespraak
Voorzitter Joep Athmer van het Nationaal Baggermuseum sprak kort voor de officiële opening, waarbij hij Karla Kaper een bos bloemen aanbood. Namens het College van B&W van gemeente Sliedrecht was wethouder Ed Goverde (PvdA) van cultuur aanwezig. De Rotterdamse aquarellen in de serie, hij woont in de stad aan de Maas, spraken hem bijzonder aan.

Boek en workshops
Bij de tentoonstelling is ook het boek Waterbus verschenen, te koop in de museumwinkel. In het boek staan ruim zeventig werken afgebeeld, compleet met beschrijving. Tijdens de zomermaanden worden in het verlengde van de expositie ook verschillende schilderworkshops aangeboden. Deze worden gegeven door een docent tekenen en schilderen. De eerste workshops staan gepland zaterdag 26 juni 2021 en woensdagmiddag 30 juni 2021 van 14.00 – 16.00 uur. Aanmelden is mogelijk per e-mail: [email protected]

Openingstijden
De expositie is te zien tot en met zaterdag 28 augustus 2021. Tijdens het bezoek is uiteraard het volledige museum te bezichtigen. Het Nationaal Baggermuseum is elke woensdag tot en met zaterdag geopend van 13.30 – 17.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld