Japans restaurant Oishi Fusion

Schakers beginnen ‘light’-versie Open Kampioenschap Drechtsteden

SLIEDRECHT – Het Open Kampioenschap Drechtsteden (OKD) is donderdagavond 23 juli 2020 begonnen. Weliswaar een ‘light’-versie vanwege het heersende coronavirus. Alleen leden van Schaakvereniging Sliedrecht en PASCAL zijn voor deelname uitgenodigd. 

Schaker Simon Kadijk (rechts) van Schaakvereniging Sliedrecht werd al na enkele minuten uitgeschakeld in een partij tegen Gerrit de Jong van PASCAL. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Simon Kadijk zag over het hoofd dat Gerrit de Jong op eenvoudige wijze zijn koningin kon veroveren en daarna  gemakkelijk kon winnen. Kadijk gaf op nog voor de tiende zet. Er waren veertig deelnemers en er werden dus twintig partijen gespeeld. Er waren zeventien schakers, die wonnen en een punt behaalden en dus even zoveel verliezers. Drie partijen eindigden in remise.

Volgende ronde
In het OKD wordt er gespeeld volgens het Zwitserse systeem. Dat betekent, dat een volgende keer de winnaars van de eerste ronden tegen elkaar spelen en uiteraard spelen dan ook de mensen tegen elkaar die de eerste keer hebben  verloren. De remisespelers spelen ook tegen elkaar, maar wel tegen een andere tegenstander dan in de eerste ronde. Uitgekeken wordt naar donderdag 30 juli 2020 als de tweede ronde wordt gespeeld. Zij die dan voor een tweede keer weten te  winnen, maken volgens Schaakvereniging Sliedrecht een grote kans om in de top drie uit te komen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld