Japans restaurant Oishi Fusion

Passanten geven hun mening over profiel nieuwe burgemeester

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Aan welk profiel moet de burgemeester voldoen? Tijdens een wat miezerige zaterdag 25 juli 2020 verzamelden een aantal leden van de gemeenteraad informatie. Te gebruiken bij het opstellen van een profiel. Dat gebeurde bij het Merwedeplein aan de Kerkbuurt, waar een vragenlijst kon worden ingevuld.

Raadsleden van de verschillende politieke partijen gingen in gesprek met passanten. Rechts burgerraadslid Rob Penning (PRO Sliedrecht). (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na het vertrek van Bram van Hemmen (CDA) heeft de gemeente Sliedrecht Dirk van der Borg (CDA) als waarnemend burgemeester. Hij blijft tot er een nieuwe is en dat is waarschijnlijk pas komend voorjaar. Eerst gaat de vertrouwenscommissie aan de slag, vervolgens wordt een profiel opgesteld en kunnen belangstellenden solliciteren. Het was vandaag de tweede keer dat door raadsleden op straat naar een profiel voor een nieuwe burgemeester is gevraagd. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Vragenlijst
Wat moet de nieuwe burgervader of burgermoeder goed kunnen en welke eigenschappen moet hij of zij hebben? Vul de vragenlijst in en help mee in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. Dat kan tot maandag 17 augustus 2020. De vragenlijst hier online te downloaden en in te vullen. Het vragenformulier is tijdens openingstijden ook af te halen aan de balie van het gemeentekantoor aan de Industrieweg 11. De ingevulde vragenlijst kan worden gemaild naar: griffie@sliedrecht.nl of worden afgegeven aan de balie van het gemeentekantoor (Industrieweg 11).

1 gedachte over “Passanten geven hun mening over profiel nieuwe burgemeester”

  1. En iedereen denkt dat dit van invloed is op wie hier burgemeester wordt? Verkeerd!! Er is er maar één die dat beslist en die woont in Wassenaar….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld