Schaker Van Rekom slaat toe in vierde ronde

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van de zesde onlinecompetitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Robert van Rekom donderdagavond 18 maart 2021 goede zaken gedaan. Hij wist namelijk met zeer aanvallend spel de ronde te winnen.

Robert van Rekom speelde als de toekomstige Nederlandse kampioen en liet bijna al zijn tegenstanders kansloos. Alleen clubkampioen Niels Mijnster wist hem via een schwindel te verslaan. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

In de tussenstand staat Van Rekom jr. nu n groep 1 op een tweede plaats, vlak achter koploper Arjan van der Leij.

Slagveld
In groep 2 was het een compleet slagveld. Vorige week werd nestor Johan van de Griend nog geprezen, nu zag diezelfde Van de Griend na een duidelijke mindere ronde toernooidirecteur Jurgen de Haan voorbij stormen. De Haan staat zodoende soeverein aan kop met Van de Griend en een steeds beter spelende Peter Vis als naaste belagers.

Française
Ook in groep 3 had storm Evert toegeslagen, want van de top 3 van vorige week is niet veel meer over. Stefan van der Waal greep na een uitstekende ronde de macht en gaat daardoor aan kop. Jan van Heukelum gaat als nieuwkomer steeds beter spelen en dat resulteert voorlopig in een tweede plaats. Titelverdedigster Camille Breedveld raakt ook weer in vorm en staat derde. De Française heeft stoute plannen om voor de derde keer op rij de titel te behalen. Donderdag 25 maart 2021 heeft de voorlaatste ronde van de zesde onlinecompetitie plaats. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld