Schaakroutinier Wessels stijgt met stip

SLIEDRECHT – Na de vierde ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht is er aan de top weinig veranderd. Alleen Kees Wessels deed uitstekende zaken. Hij steeg met stip naar de vijfde plaats na winst op Teunis den Rooijen.

Koplopers Hans Klein en Robert van Rekom speelden na een lange partij onderling remise terwijl achtervolgers Jorik Klein en Wim Hokken ook het punt deelden. Lange tijd ging het gelijk op, maar in het eindspel greep Den Rooijen mis en kon Wessels makkelijk naar de winst schuiven.

Remise
Vanwege een externe wedstrijd en heel veel afmeldingen stonden slechts acht partijen op de rol. Kampioen Wim Pool trad aan tegen angstgegner Wout Boer, maar beide spelers namen geen risico en al snel werd tot remise besloten. Theo Dekker en Jerry van Rekom speelden een rustige partij, waarin al snel tot remise werd besloten.

Niveauverschil
Joost Stoker kon zich als teamleider niet voor de volle 100% concentreren op zijn tegenstander, waardoor Jan Sulman het punt kon bijschrijven. Johan Gijsen speelde goed tegen Henk Prins, echter het niveauverschil werd al snel duidelijk en Johan moest helaas opgeven. Ook Cees Moes kon het, na stukverlies, niet bolwerken tegen Mark van Hulst.

Thuiswedstrijd
Donderdag wordt de vijfde ronde van de interne competitie gespeeld. Zaterdag 10 oktober 2015 speelt het eerste team de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rijswijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld