Sliedrecht moeiteloos langs G.D.C.

EETHEN / SLIEDRECHT – Ook de vierde competitiewedstrijd werd zaterdag 3 oktober 2015 door Sliedrecht in winst omgezet. In Eethen werd G.D.C. moeiteloos met 0-3 geklopt in een wedstrijd waarin Sliedrecht geen moment voluit hoefde te spelen.

De gastheren van vandaag, die voor het eerste jaar in de 1e klas acteren, verloren de laatste 3 wedstrijden en moesten nodig punten sprokkelen om niet te snel af te glijden naar de staart van de ranglijst. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Hun illusies om het tij te doen keren werden al na 5 minuten de grond in geboord toen Gavier Breidel uit een corner 0-1 binnenkopte. Een omhaal van Stefan van Dam en een volley van afstand door Johan Versluis hadden beter verdiend, maar voorlopig hield G.D.C. nog stand, hetgeen niet zozeer de verdienste van G.D.C. was, maar meer de matheid van Sliedrecht.

Keurige lob
In aanvallend opzicht kon de thuisploeg amper een vuist maken en had de verdediging van Sliedrecht niet al te veel moeite met de wel hard werkende, maar ongevaarlijke aanvallers van G.D.C. Doelman Basjan Munten moest wat hoge ballen verwerken, maar werd niet echt getest. Aan de andere kant leverde Luciano van Harlingen tien minuten voor rust een crossbal af bij Jordi de Jong, die met een keurige lob de uitlopende doelman Wesley v.d. Wardt verschalkte (0-2).

Wedstrijd gespeeld
In de tweede helft werd verdediger Allard Dobbe ingebracht voor Danny Struijk. En weer sloeg Sliedrecht al vroeg toe: na 7 minuten werd op de linkervleugel Dennis Verhoef weggestuurd en met een mooi diagonaal schot passeerde hij doelman v.d. Wardt in de verre hoek (0-3). De wedstrijd was gespeeld, voornamelijk omdat Sliedrecht het wel geloofde en niet meer aandrong. G.D.C. bleef dapper strijden en hard werken, maar kon niet beter en Sliedrecht wilde niet meer. Trainer Kees van Loon verklaarde na afloop hier wel enigszins begrip voor te hebben: “De wedstrijd is gespeeld, dat ziet iedereen en natuurlijk wijs je als trainer de spelers er op dat ze moeten blijven doorgaan, maar de drie punten zijn binnen en bovendien zijn voetballers over het algemeen luie sporters, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Dan kan je praten als Brugman, maar dat helpt dan weinig”, aldus Van Loon.

Koploper
Zo kon ook hij uiteindelijk wel leven met deze overwinning al had die veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Halverwege de tweede omgang kwam Paul Scheurwater Stefan van Dam aflossen en kort daarna liet Gavier Breidel zich vervangen door Shurnell Francois. Het veranderde niets meer aan de stand, alhoewel Shurnell Francois nog dicht bij een vierde treffer was toen uit een corner zijn inzet via de buitenkant van de paal naast ging. Mede dank zij dit resultaat is Sliedrecht koploper geworden in de 1e klasse A en ontvangt zaterdag 10 oktober 2015 thuis op de Lockhorst de voormalig lijstaanvoerder Geinoord, dat vandaag met 0-7 onderuit ging tegen D.F.S.