Schaaknestor Van de Griend grijpt de macht

SLIEDRECHT – Hij is met zijn 71 jaar één van de oudst actieve spelers van Schaakvereniging Sliedrecht, maar hij speelt nog als een jonge hond. Johan van de Griend bewees donderdagavond 11 maart 2021 dat in de derde ronde van de zesde online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht.

Met een prima score wist Johan van de Griend (foto) namelijk de koppositie in groep 2 te pakken en weet hij voorlopig Jurgen de Haan en oud-raadslid Peter Kraaijeveld achter zich te houden. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Van de Griend kun je bijna een profspeler noemen, want schaken, schaken en nog eens schaken is zijn leven. Zo speelt hij al jaren bij Schaakclub Dordrecht, maar is sinds vele jaren ook actief bij Sliedrecht. En zonder corona neemt hij wekelijks wel deel aan een toernooi in binnen- of buitenland. Nu gaat hij dus trots aan kop in groep 2 van  de huidige online competitie. Donderdag 18 maart 2021 heeft de vierde ronde plaats en wordt menig schaakstuk van het bord geslagen door één van de fanatieke deelnemers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld