Hardinxveldse jeugdschaker Theo Theunisse stijgt met stip

SLIEDRECHT – Op speelavond drie van de online RatingRace bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Theo Theunisse donderdagavond 11 maart 2021 zeer goede zaken gedaan. Met een score van 6 uit 7 bleef de 13-jarige jeugdschaker uit Hardinxveld-Giessendam een vol punt voor op de nummer twee van deze speelronde Vincent Langstraat.

Door zijn uitstekende score steeg Theo Theunisse (foto) naar een fraaie 2e plaats in de tussenstand van de online competitie, die nog 2 speelronden kent. Opvallend is ook dat Theo de sterkste Theunisse – favoriet en jeugdkampioen Willem – voorlopig voorblijft in de tussenstand. Wisseling van de wacht? (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Vincent Langstraat moet gedacht hebben dat wat zijn jongere broer Sven kan hij ook kan en dat is spelen om het kampioenschap. Nu koploper Sven een mindere ronde kende sloeg Vincent hard toe en steeg daardoor flink in de tussenstand. Het podium is weer in zicht voor het 15-jarige Sliedrechtse talent. Inmiddels gaan de schaaktrainingen op de achtergrond voor de Sliedrechtse schaaktalenten gewoon door. En over enkele weken zullen enkele talenten examen gaan doen voor Stap 2. Donderdag 18 maart 2021 is er opnieuw strijd, speelavond vier staat dan op de rol. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld