Schaakjeugdtalent Jurrian Verweij plaatst zich voor NJK

SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse schaaktalent Jurrian Verweij heeft zich zaterdag 20 maart 2021 geplaatst voor het Nederlandse Jeugd Kampioenschap (NJK). Het 8-jarige talent deed dat door in de F-categorie bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond keurig als derde te eindigen.

Een geweldig goed resultaat van Jurrian Verweij, die nog niet zo heel lang schaakt. Zaterdag 19 juni 2021 hebben de Nederlandse Jeugdkampioenschappen van de KNSB plaats. Tot die tijd zal Jurrian verder worden getraind en gecoacht, zodat hij tijdens zijn eerste NJK goed voor de dag kan komen. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Voor het eerst in de historie van de Rotterdamse Schaakbond vonden de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen digitaal plaats. Door alle coronamaatregelen is het fysieke schaken momenteel niet mogelijk.

Ervaring
Het digitale alternatief werd dus een succes voor het Sliedrechtse jeugdbeleid. Vanaf het begin van de lockdowns heeft de jeugdcommissie van Sliedrecht onder aanvoering van Joost Stoker voor haar jeugd de onlinecompetities in het leven geroepen. Jurrian Verweij heeft daar vanaf het begin aan deelgenomen en de opgedane ervaring tegen de sterkste jeugdspelers van Sliedrecht bracht hem nu zo ver tijdens het PJK.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld