Motocrosser Lotte van Drunen pakt eerste seizoensoverwinning

NEDERWEERT / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen uit Sliedrecht (Beurspro KTM MX team) heeft zondag 21 maart 2021 de Race Simulation in Nederweert gewonnen. In de finale wist ze al snel de koppositie in handen te nemen en bouwde gedurende de wedstrijd een grote voorsprong op.

Nadat Lotte van Drunen de afgelopen maanden alles in het werk had gesteld om haar conditie op en top in orde te hebben, kon ze zich zondag voor de eerste keer meten met haar mannelijke concurrenten en kijken of haar snelheid hoog genoeg is. (Foto Floris van der Elsen)

De Peelrijders in Nederweert hadden voor de 85cc grote wielen een race simulation georganiseerd waarbij de opkomst enorm groot was. Verschillende toprijders van de Dutch Masters of Motocross en het EMX stonden achter het starthek. Er waren vier groepen waarbij Lotte van Drunen ingedeeld was in de eerste groep. Na de vrije training was er een kwalificatieheat van wie de beste drie rijders zich kwalificeerden voor de A finale. Lotte wist haar heat te winnen en plaatste zich voor de A-finale.

Sterke wedstrijd
Toen het starthek in de finale naar beneden klapte, kwam de Sliedrechtse goed weg, maar pakte net geen kopstart en moest als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Lotte van Drunen werkte een sterke wedstrijd af en vergrootte per ronde haar voorsprong. Tevreden kwam ze als winnares over de finish en heeft daarmee gezien dat al het harde werken van de afgelopen maanden niet voor niets is geweest en dat ze wederom in de top mee doet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld