Samenwerkingsplatform ‘De Waarheid’ van moslims en christenen gestart

SLIEDRECHT – Ze willen polarisatie tegengaan dat volgens hen hier en daar in Nederland ontstaat. Moslims uit het Midden-Oosten en een aantal christenen komen al enige tijd bij elkaar in Pand 33 aan Kerkbuurt 264. Daar praten ze over hun geloof. Het heeft geleid tot een samenwerkingsplatform, dat maandag 27 november 2023 is gestart.

“Wij willen bruggen slaan naar de samenleving van Sliedrecht en laten zien dat moslims en christenen kunnen samenwerken!” Dat is wat deze groep van nieuwe Nederlanders en geboren Nederlanders voor ogen hebben met hun samenwerkingsplatform.

De verschillen en overeenkomsten komen in gesprekken in Pand 33 aan de orde zonder de opzet zeggen ze om elkaar te bekeren. Hun uitgangspunt is, zo bericht Gerard Vrooman: “We kunnen niets doen tegen de waarheid, maar wel voor de waarheid. Ze zien hun geloof als iets dat hen samenbindt door van elkaar te leren. Juist de verschillen verduidelijken het eigene van een bepaald geloof. Maar ze willen ook iets betekenen voor de samenleving, daarom bereiden ze presentaties voor die ze willen geven in scholen en centra voor bejaarden of andere groepen.”

Bruggen bouwen
Elk onderwerp kan in die presentaties volgens Vrooman besproken worden, zolang volgens hem er respect blijft voor wat de ander belangrijk vindt. Vrooman: “In die presentaties laten de nieuwe Nederlanders onder andere zien waar ze vandaan komen en hoe hun geboorteland verschilt met Nederland. Zoals gezegd wil de groep bruggen bouwen tussen de verschillende culturen en waar helpende handen nodig zijn, willen ze die uitsteken om Sliedrechters te helpen. Het is een boeiende onderneming van deze mensen.”

Meer informatie
Wie meer wil weten of de groep misschien wil uitnodigen voor een presentatie, kan contact opnemen met Gerard Vrooland, tel. 06-30474312. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld