Samenwerken aan bereikbaarheid regio

SLIEDRECHT /REGIO – Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en portefeuillehouder Bereikbaarheid Hans Tanis van het Drechtstedenbestuur zeggen grote meerwaarde te zien in een stevige samenwerking. De twee bestuurders spraken elkaar dinsdag 18 augustus 2015 over de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Dat meldt het Drechtstedenbestuur vrijdag 21 augustus 2015.

Portefeuillehouder Bereikbaarheid Hans Tanis van het Drechtstedenbestuur (links) en gedeputeerde Verkeer en Vervoer Floor Vermeulen (rechts). (Foto via Drechtstedenbestuur)

De provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden investeren, samen met de rijksoverheid, in de snelwegen rond de Drechtsteden A15 en A16 en in de N3. Er is overleg over onder andere de mogelijke aanleg van spitsstroken op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en over verbeterde doorstroming op diverse knooppunten.

Aansluiting
Het Drechtstedenbestuur zegt te willen investeren in een betere aansluiting van het openbaar vervoer, waarbij de bus, waterbus en de MerwedeLingeLijn (trein) op elkaar afgestemd worden in een aansluitende keten. Het laten doorrijden van de MerwedeLingeLijn richting Rotterdam wordt onderzocht. Provincie en Drechtsteden voeren samen het gesprek over het behoud van de intercity Dordrecht-Breda met staatssecretaris Mansveld van infrastructuur en met de NS.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld